BIST 10.046
DOLAR 32,43
EURO 34,59
ALTIN 2.383,81
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kıbrıs'tan Keçiören'e çıkarma

28 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinlikleri tüm coşkusuyla devam ediyor.

Abone ol

Keçiören Belediyesi tarafından düzenlenen Uluslararası Ramazan Etkinlikleri'nin konuğu olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), aralarında bakanların ve belediye başkanlarının da bulunduğu kalabalık bir heyetle Keçiören'e adeta çıkarma yaptı.

28 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Keçiören Belediyesi Uluslararası Ramazan Etkinlikleri tüm coşkusuyla devam ediyor. Etkinliklerin dün akşamki konuğu yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) oldu. Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek başta olmak üzere KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst, Milli Eğitim Bakanı Nazım Çavuşoğlu, Güzelyurt Milletvekili Ahmet Çaluda, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, KKTC Büyükelçiliği Maslahatgüzarı Hüsnü Duba, Girne Amerikan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yıldırım Öner ve üst düzey bürokratların katıldığı gece, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ni tanıtan eserlerin sergilendiği KKTC Evi'nin açılışıyla başladı.

KKTC gecesine katılan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Türkiye'de ilk defa 28 kardeş ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen etkinliklerin önemine işaret ederek etkinliği düzenleyen Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak'a teşekkür etti. Etkinliklerin ülkelerin kültürlerinin Türk insanına tanıtılması açısından anlamlı olduğunu kaydeden Çiçek, "28 ülke burada kendi kültürünü sergileyerek güzel hatıralar bırakıyor. Ama onların içerisinde KKTC'nin ayrı bir yeri var. Kıbrıs bizim için çok önemli. Kıbrıs davası bizim milli davamız" şeklinde konuştu.

Programın açış konuşmasını yapan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, her gün farklı bir ülkeyi konuk ettikleri etkinliklerin yavru vatan KKTC ile devam ettiğini belirterek, "Keçiören Belediyesi olarak yavru vatanla yakın ilişkiler içerisindeyiz. Keçiören Belediyesi ve Güzelyurt Belediyesi olarak kardeş belediyeyiz. Bu tür faaliyetlerin işbirliği ve kardeşlik ilişkilerini çok daha ileri düzeylere taşıyacağına inanıyorum" dedi.

KKTC Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Nazım Çavuşoğlu da konuşmasında Türkiye'de bulunmaktan son derece mutluluk duyduklarını dile getirerek, "KKTC'den buraya gelebilmek, buradaki kardeşlerimize kültürümüzü gösterebilme fırsatını bulmak bizim için çok önemli. Çünkü Anavatan Türkiye'de bunlara ihtiyacımız var" diye konuştu.

KKTC Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Kemal Dürüst de 1571 yılında Anavatan'dan Kıbrıs'a gönderilenler olarak hiçbir zaman Anavatan'dan kopmadıklarını ve dünya coğrafyası üzerinde Anavatan'dan aldıkları güçle yaşam hakkı bulduklarını dile getirerek, "Eğer bugün KKTC Devleti'nden, Kıbrıs adasında Kıbrıslı Türklerin varlığından, Müslüman bir halktan bahsedebiliyorsak bunun tek sebebi Türkiye'dir. Dolayısıyla Anavatan Türkiye'ye binlerce kez şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
Keçiören Belediyesi ile kardeş şehir olan Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar ise Keçiören Belediyesi ile yakın ilişkiler içerisinde bulunduklarını, bu tür etkinliklerin ilişkilerin gelişmesine ivme kazandıracağını vurguladı.

Konuşmaların ardından sahne alan Alsancak Belediyesi Folklor Ekibi ve Kıbrıslı sanatçılar Kıbrıs kültürünü yansıtan gösteriler sundular.