BIST 10.101
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.433,49
HABER /  SPOR

Kezman Almanya yolunda

Fenerbahçe'nin golcüsü Kezman, Alman Birinci Ligi'nde oynamak istediğini açıkladı.

Abone ol

Almanya'nın yüksek tirajlı gazetelerinden Express'e konuşan Fenerbahçe'nin Sırp golcüsü Mateja Kezman, Alman Birinci Ligi'nde oynamak istediğini açıkladı. Son dönemlerde Sarı-Lacivertli takımda sorunlar yaşayan ve formasını Semih'e kaptıran Kezman'ın bu açıklamaları takımdan ayrılacağı iddialarını attırdı. Haberde, Kezman ile Schalke 04, Hamburg ve Werder Bremen'in ilgilendiği öne sürüldü.
     
Gazetenin internet sitesinde yer alan röportaj, "Bundesliga'ya bir dünya starı daha geliyor" başlığı ile verildi. Kezman açıklamalarında, "Fenerbahçe ile sözleşmem sürüyor. Takımımın benim şu ana kadar ki performansımdan memnun olduğunu biliyorum. Geçtiğimiz yıl içinde Türkiye Ligi'nde ve Şampiyonlar Ligi elemelerinde çok önemli goller attım. Ama Türkiye'de uzun süre futbol oynamanın bana bir şey getireceğini sanmıyorum. Avrupa'nın kalbur üstü liglerinde oynanan futbolu özledim. Anelka'da bu şekilde düşündügü için kısa bir süre oynayıp İngiltere'ye döndü. Bu nedenle ben de hep hayalini kurduğum Bundesliga'da oynamak istiyorum. Orada PSV Eindhoven'da yakaladığım başarıyı tekrar gösterebileceğim bir ortam bulacağımı düşünüyorum" dedi.
     
Schalke'de oynayan eski arkadaşı Mladen Krstajic ile sürekli telefonla görüştüklerini söyleyen Sırp golcü, "Onunla uzun süre Partizan'da birlikte oynadık. Kim bilir belki yakında yine aynı takımda olabiliriz" diyerek Schalke'ye gidebileceğinin sinyalini verdi.
     
Almanya'da da son zamanlarda Ribbery, Van der Vaart, Kuranyi gibi Dünya starlarının top koşturduğunu ifade eden Mateja Kezman, "Umarım bunlardan sonra sıradaki isim ben olurum" şeklinde konuştu.
     
Eğer formda olursa Avrupa'nın iyi beş golcüsünden biri olacağı yönünde iddialı da konuşan yıldız futbolcu, transferinde paranın da sorun olmayacağını belirterek, "Önemli olan beni bir kulübün istemesi. Maddi sorunlan her zaman halledilebilir" dedi.