BIST 10.056
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.423,14
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Fazıl Say haremde

Piyanist Fazıl Say, 4 aydır üzerinde çalıştığı keman konçertosunu tamamladı.

Abone ol

Piyanist ve besteci Fazıl Say, 4 aydır üzerinde çalıştığı ''Haremde 1001 Gece'' adlı keman konçertosunu tamamladı. Sanatçının bir bölümü ''Katibim'' türküsü üzerine balad yorumu olan yapıtı, ilk kez 20 Şubat'ta İsviçre'nin Luzern kentinde seslendirilecek.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Fazıl Say'ın yeni bestesi ''Haremde 1001 Gece'', dört ayrı bölümden oluşuyor. Bölümler arasında ''keman taksimi'' yapılması planlanan yapıtın en ilgi çekici bölümlerinden birini, üçüncü kısmı oluşturuyor. Eski bir İstanbul türküsü olan ''Katibim''in balad tarzındaki yorumunun üçüncü bölümünde yer alacağı eserde, kudüm, bendir ve darbuka gibi Türk enstrümanları da kullanılacak.

Eser, ilk kez 20 Şubat'ta İsviçre'nin bir kantonu olan Luzern'de seslendirilecek. Fazıl Say'ın ''Haremde 1001 Gece'' adlı keman konçertosunun solisti ise uzun süredir birlikte çalıştığı ve 7 Aralık'ta İstanbul'da aynı sahneyi paylaştığı Patricia Kopatchinskaja olacak.

''Haremde 1001 Gece'', 2008 yılı içerisinde Fransa, Almanya, Japonya ve Türkiye'de de sanatseverlere sunulacak.Fazıl Say, ''Haremde 1001 Gece'' adlı eseri, CD olarak da sanatseverlerle buluşturmayı planlıyor.