BIST 9.891
DOLAR 32,46
EURO 34,83
ALTIN 2.445,59
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

KESK bordro yaktı

KESK'e bağlı memurlar bordro yakarak maaş zammını protesto etti.

Abone ol

Adana'da İnönü Parkı'nda toplanan grup adına konuşan KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Sinan Tunç, insanca yaşamak için ek zam istediklerini belirterek, AK Parti hükümetinin uyguladığı ekonomik programın, emeği ile geçinenlere daha fazla yoksulluk getirdiğini öne sürdü.

Tunç, memur maaşlarına 2007 yılının ilk 6 aylık dönemi için yüzde 3, ikinci 6 aylık dönemi için de yüzde 3 zam yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

“Hükümet, bu dönemde gerçekleşen enflasyonun yüksek çıkması halinde farkın ödeneceğini ileri sürdü. Ancak seçim öncesi ekonomiyi güllük gülistanlık gösterebilmek amacıyla, enflasyon düşük gösteriliyor. Hükümet, TÜİK'in enflasyon sepeti üzerinden hesapladığı 6 aylık enflasyon yüzde 3,87 çıktı diye, ek zamma gerek olmadığına karar verdi. Bu nedenle memura ek zam yok. Oysa TÜİK'in raporuna göre temel gıda olan ekmekte enflasyon 6 ayda yüzde 7.5, kiralarda yüzde 9 olarak ortaya çıktı. Bu rakamlar bize verilen zammın neredeyse 3 katıdır. Bu kaybımız biran önce giderilmelidir.”

Tunç, 730 YTL olan en düşük memur maaşının TÜİK'in araştırmaları sonucu ortaya çıkan “Tek kişinin bir aylık asgari yoksulluk sınırı” olan bin 100 YTL'ye çıkartılması gerektiğini savundu.

Basın açıklamasının ardından memurlar yanlarında getirdikleri maaş bordrolarını yaktılar.