BIST 9.525
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.516,09
HABER /  DÜNYA

Kerry Netenyahu ile görüştü

İsrail'in kara harekatının ardından ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İsrail Başbakanı Netenyahu ile telefon görüşmesi yaptı.

Abone ol

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, İsrail’in Gazze’ye karadan saldırısının “tünelleri hedef alan titiz bir operasyon” olması gerektiğini İsrail Başbakanı Netanyahu’ya ilettiği bildirildi.

WASHINGTON

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kerry’nin, Netanyahu ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamaya göre, görüşmede Netanyahu, dün sabah “Kibbutz Sufa yakınlarındaki terörist saldırısı ve Gazze Şeridi’ndeki Hamas tünellerinden İsrailli sivillere yönelik gelen mutlak tehdidi” anlattı.

Netanyahu’nun tüneller kanalıyla daha fazla Hamas mensubunun İsrail'e sızmasını hedef alan operasyon kararını Kerry’ye aktardığı belirtilen açıklamada, “Bakan Kerry, tünellerden kaynaklanan terörist tehditlerine karşı İsrail’in kendisini savunma hakkına dönük güçlü desteğimizi tekrar teyit etti. Kerry, İsrail Savunma Kuvvetleri'nin açıklamasında da belirtildiği gibi, bunun (harekatın) tünelleri hedef alan titiz bir operasyon olması gerektiğine yönelik görüşlerimizi ifade etti” değerlendirmesinde bulunuldu.

Açıklamada, Kerry’nin, gerginliği tırmandırmaktan kaçınılması ve 2012 yılı ateşkesinin en kısa sürede tesis edilmesi gerektiğinin önemi üzerinde durduğu kaydedildi.

Kerry’nin, Hamas’ın, Mısır’ın ateşkes girişimini bir an önce kabul etmesinin önemini de vurguladığı belirtilen açıklamada, Kerry’nin ayrıca, “her iki taraftaki sivillerin güvenliğine yönelik kaygılarını ve sivil kayıpların önlenmesi için mümkün olan her şeyin yapılmasının önemini” tekrarladığı bildirildi.