BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,94
ALTIN 2.440,73
HABER /  DÜNYA

Kerkük'te bayrak kriziyle ilgili önemli gelişme!

KERKÜK'e çekilen Kürdistan bayraklarıyla ilgili kafa karıştıran gelişmeler yaşanıyor. Türk medyası bayraklar indi diye haber geçti ama Kürt sitesi bambaşka bir gelişmeyi haber veriyor.

Abone ol

KERKÜK'deki Kürt bayrakları indi mi? Bazı haber kanalları ve sitelerinde bayrakların indiğine dair çıkan haberlere yalanlama geldi. Mesud Barzani'nin sitesi duyurdu, Kerkük Meclisi'nin açıklamasına verip "Bayraklar inmedi" haberi geçti.

Irak'ın en büyük Türkmen nüfusuna sahip olan petrol kentlerinden Kerkük'te Kürtlerin bayrak inadı sürüyor. Mesud Barzani'nin atadığı vali resmi kurumlara Kürdistan bayrağı asılmasını zorunlu yapınca Türkiye'den sert bir tepki yükselmişti.

Kerkük'te Kürt bayrakları indi mi?
Bazı medya organlarında çıkan 'Kerkük'te Kürt bayrakları indi' haberine Kerkük İl Meclisi'nden açıklama geldi. Barzani'nin sitesi Rudaw'de yer alan açıklamada bayrakların indiğine dair haberlerin gerçek olmadığı bildirildi. Açıklamada, Kürdistan bayrağının Irak bayrağıyla birlikte yan yana dalgalandırılması kararından dönüş yoktur. Karar, Kerkük İl Meclisi tarafından alınmadan önce Kerkük halkının kararı olmuştur. Bayrağın indirilmesi ya da tersine, Kerküklüler karar verir” ifadeleri kullanıldı.

Kerkük İl Meclisi, 28 Mart’ta aldığı kararla kentteki tüm resmi kurumlara Kürdistan bayrağının çekilmesini onaylamıştı. 1 Nisan’da toplanan Irak Parlamentosu ise kararın tanınmadığını belirterek sadece Irak bayrağının çekilmesini istemişti. Kerkük İl Meclisi ise parlamentonun bu kararını tanımamıştı. Bayrak kararına Türkiye'de sert tepki vermişti.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Erdoğan, "Kerkük Türken Arap Kürt hepsinindir. Bizimdir diye bir iddia içine girmeyin bedeli ağır olur. Türkiye ile münasebetlerinizi bozarsınız. O bayraklarınızı hemen indirin Irak milli bayrağı ile yola devam edin. Yoksa geldiğimiz noktadan geri adım atmak zorunda kalırsınız" uyarısında bulunmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resti çekti: Hemen o bayrakları indirin