BIST 9.694
DOLAR 32,52
EURO 34,83
ALTIN 2.425,28
HABER /  POLİTİKA

Kemal Kılıçdaroğlu Bursa mitingi : Tek adam rejimi

BURSA 16 Nisan referandum mitinginde Kemal Kılıçdaroğlu konuştu. Kılıçdaroğlu evet oylarının 'tek adam rejimi' getireceğini söyledi.

Abone ol

16 Nisan anayasa referandumu için geri sayım sürerken liderlerde mitinglerine aralıksız devam ediyor. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hayır mitingi kapsamında bugün Bursa'da halka hitap etti.

Kılıçdaroğlu miting öncesinde ise Mustafakemalpaşa Grand Düğün Salonu’nda muhtarlar, ziraat odaları ve sivil toplum örgütleri temsilcileri kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu burada yaptığı konuşmada, anayasa değişikliğinin Türkiye’nin kaderini belirleyeceğini belirterek, “Bu anayasa değişikliğinin hiçbir parti ile ilgisi yok. Hiçbir kişilerle de ilgisi yok. Bu anayasa değişikliği Türkiye’nin kaderini belirleyecek. Bir rejim değişikliği yapıyoruz. Demokratik parlamenter sistemden tek adam rejimine geçiyoruz" dedi.

Değişikliğin çift başlılığı engellemek için yapıldığının savunulduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, “Tam tersine gelen modelde çift başlılık var. Başkan hem partisinin genel başkanı olacak hem cumhurbaşkanı olacak. Bir kişi de iki şapka nasıl olacak. Meclise gidecek ben tarafsızım diye yemin edecek. Nasıl tarafsız olacak. Ben tarafsız olamam Binali Bey tarafsız olamaz Devlet Bey tarafsız olamaz hiçbir partinin genel başkanı tarafsız olamaz. Bizim anayasa yeminlerimizde zaten tarafsızlık diye bir madde yoktur. Onu sadece Cumhurbaşkanı ant içer. Tarafsız davranacağıma dair namusum ve şerefim üzerine ant içerim der. Peki bir partinin genel başkanı nasıl tarafsız olacakö diye konuştu.