BIST 10.086
DOLAR 32,38
EURO 34,69
ALTIN 2.394,41
HABER /  POLİTİKA

Kerinçsiz ekibinde Özdağ depremi

Ulusalcı cephenin temsilcisi Kemal Kerinçsiz'in ekibi dağılıyor. İstifaların perde arkasında Ümit Özdağ mı var?

Abone ol

Kemal Kerinçsiz'in başkanlığını yaptığı Büyük Hukukçular Birliği çalkantılı bir dönemden geçiyor. Birlikten üç önemli isim istifa etti. Bu istifalarda etkili olan faktörün MHP'de Devlet Bahçeli'nin karşısına çıkan Ümit Özdağ olduğu söyleniyor.

Özdağ ile gizli yemek
Birlikten ayrılanlar, Başkan Kemal Kerinçsiz'i Ümit Özdağ ile gizli bir yemekte biraraya gelmekle suçluyorlar. Büyük Hukukçular Birliği'nin siyaset üstü olma ilkesi ile yola çıktığını anlatan Avukat Hanifi Altaş,  "MHP'nin içinden bir başkan adayı çıktı ortaya; Ümit Özdağ... Bu arkadaşımız bizden habersiz Ümit Özdağ'ın yemeğine gitmiş" diyerek Kerinçsiz'e tepki gösteriyor.

Bu olayın ilkelere uyulmadığının göstergesi olduğunu savunan Altaş, "Özdağ değil de Mustafa Sarıgül'ün yemeğine de gitse aynı şey olurdu" dedi.

İhtirasları ile hareketi bitirdi

İstifacılar arasında yer alan Avukat Levent Temiz ise Kemal Kerinçsiz'in kişisel ihtirasları ile hareketi bitirdiği iddiasında. "Neden istifa ettiniz" sorusuna Avukat Temiz de Ümit Özdağ nedenini gösteriyor.

Levent Temiz, "Bir siyasi partinin genel başkanlığına aday olan bir şahısla neden temasa geçiliyor. Burada söz konusu olan Ümit Özdağ değil. Mustafa da Ahmet de olsa bu değişmez.  Kemal Bey son dönemde Saadet Partisi'nin mitingine gitti. Bizim ne işimiz var Saadet partisi'nin mitinginde? Bu dernek milli ve ulusalcılık kimliğini yitirdi. Birilerinin rant elde etme kapısı haline getirildi" dedi.

Kerinçsiz iddialara ne diyor?

Kemal Kerinçsiz, Ümit Özdağ ile yemekte buluştuğunu yalanlamıyor. "Bu yemek sonrası oluşan fikirleri derneğime getirdim" diyerek "istifalara bu olayı gerekçe olarak" görmediğini söylüyor. Kerinçsiz'e göre ayrılıkların nedeni kişisel.

ABD başkonsolosluğundan kendileriyle görüşmek için bir teklif geldiğine de değinen Kerinçsiz, bu öneriyi reddettikleri aktararak, "Sonradan dedikodu çıkardılar. Kemal Bey görüştü diye. Zannediyorum bunun üzerinden spekülasyon yapıyorlar" dedi. //


(Kaynak: Tempo)