BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kendisini bıçaklayan kocasını affetti

Samsun'da tartıştığı eşi tarafından bıçaklanan kadın, duruşmada kocasını affetti.

Abone ol

İNTERNET HABERTartıştığı eşi 23 yaşındaki Sevda A.'yı bıçaklayarak yaraladığı suçlamasıyla tutuklanan 27 yaşındaki Recep A.'nın yargılanmasına devam edildi. Duruşmada şikayetinden vazgeçen Sevda A., "Yüzünü tırmalayınca o da böyle bir şey yaptı. Kasıtlı yapmadı" dedi. Mahkeme heyeti, Recep A.'yı, 2 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verip tahliye etti.

Merkez Atakum İlçesi'nde geçen Şubat ayında meydana gelen olayda, 7 yıllık evli olan ve bir çocukları bulunan Sevda A. ile Recep A. eğlenmek için dışarı çıktı. Gittikleri bir restoranda alkol alan çiftten Sevda A., eşinin başka bir kadına baktığını ileri sürerek tartışma çıkardı. Tartışmanın büyümesi üzerine çift restorandan çıkıp otomobille sahile gitti. Burada tartışma devam ederken Sevda A., eşinin yüzünü tırnaklarıyla çizdi. Bunun üzerine Recep A. araçta bulunan bıçağı eşinin göğsüne sapladı. Genç kadın kanlar içinde kalırken Recep A., eşini hastaneye götürdü. Hayati tehlike geçirecek şekilde yaralanan Sevda A. ameliyata alınırken Recep A. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'Eşini öldürmeye teşebbüs' suçundan 24 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanan Reçep A., Samsun 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Pişman olduğunu dile getiren Recep A., "Eğlenmek için dışarı çıktık. Başımıza bunlar geldi. Sonra eşimin kıskançlığı yüzünden tartışma çıktı. Öldürme kastım yoktu. Bana hakaret etmesi ve yüzümü tırmalaması yüzünden ani gelişen bir olay. Ben eşimi seviyorum ve çok üzgünüm" dedi.

Duruşmaya katılan Sevda A. da eşinden şikayetçi olmadığını belirterek, "Ben yüzünü tırmalayınca o da böyle bir şey yaptı. Kasıtlı yapmadı. 1 çocuğum var ve ortada kaldık. Eşimin salıverilmesini istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme heyeti, genç kadına eşinin yüzünü tırmaladığı için 3 bin TL ceza verip bunu erteledi. Mahkeme heyeti, Recep A.'nın, genç kadının hakaret edip yüzünü tırmaladığını, sadece bir bıçak darbesi vurup devam etmediğini, olaydan sonra hemen hastaneye götürdüğünü ve eşi öldürmesi için bir sebep olmadığını belirterek sanığa 'yaralama' suçundan 2 yıl 9 ay 10 gün hapis cezası verdi. Daha sonra da cezaevinde kaldığı süreyi dikkate alarak Recep A.'yı tahliye etti.