BIST 9.071
DOLAR 32,37
EURO 34,96
ALTIN 2.325,48
HABER /  DÜNYA

AKÜ’den o iddialar ilişkin açıklama

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden ’fişleme’ iddialarıyla ilgili bir açıklama yapıldı. <br/>Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 4 Eylül ...

Abone ol

Afyon Kocatepe Üniversitesi’nden ’fişleme’ iddialarıyla ilgili bir açıklama yapıldı.
Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, 4 Eylül akşamından itibaren üniversite hakkında ’AKÜ’de fişleme gibi anket’ ve benzeri başlıklarla asılsız haberin öncelikle sosyal medyada, daha sonra çeşitli internet sitelerinde yer aldığının görüldüğü kaydedildi.
Açıklamada, "Öğrenci bilgi sisteminde yer alan bir anket gibi gösterilmeye çalışılan görüntüler, fotomontajla art niyetli kişiler tarafından oluşturulmuştur. Bu ise kayıt döneminde öğrencilerde olumsuz bir intiba meydana getirmeyi amaçlayan kötü niyetli bir kampanyanın ürünüdür.
Anket çalışması, Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Osman Konuk yönetiminde yapılmakta olan “Sosyal Medyanın Siyasal Toplumsallaşmaya Etkileri: Üniversite Öğrencileri Örneği" adlı doktora tezinin veri toplama aracı olarak http://www.online-anket.gen.tr/anketformu.php?kullanici_id=6266&anket_id=1 web sitesinde 10.06.2013 tarihinden bu yana yapılmaktadır.
Üniversitemiz web sitesinde sadece, anketin muhatap kitlesine yönelik olarak bir duyuru yer almaktadır. Hedef kitlesi ülkemizdeki tüm üniversite öğrencileri olan anket çalışması başka mecralarda da araştırma sahipleri tarafından duyurulmuştur.
Anket kesinlikle öğrenci bilgi sistemimizden yapılmamıştır. Anketin fotomontajla öğrenci bilgi sistemimizden (OBS) yapılıyormuş gibi gösterilmesi kötü niyetli yaklaşımın açık bir göstergesi olup konuyla ilgili yasal işlemler de başlatılacaktır" denildi.
(İHA)