BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.439,08
HABER /  DÜNYA

Tek istekleri gerçeğin ortaya çıkması

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposu patlamasının ardından okutulacak mevlit için bölgeye gelen şehit ailelerinin avuka...

Abone ol

Afyonkarahisar’da 25 askerin şehit olduğu mühimmat deposu patlamasının ardından okutulacak mevlit için bölgeye gelen şehit ailelerinin avukatı Altan Ulutaş, “Bu olayda gerçeğin açığa çıkmasını istiyoruz. Bu olayı kaza diye kapatmak mümkün değildir. Burada olan olayları bilmek istiyoruz. Delillerin toplanmasını istiyoruz” dedi.
Şehit aileleri için kurulan mevlit çadırında, yaşanan olay ve sonrasında açılan davaya ilişkin açıklamalarda bulunan Av. Altan Ulutaş, “Çektiğimiz sıkıntıları ve içerisinde bulunduğumuz durumu anlatmak, aynı zamanda patlamanın birinci yıl dönümde şehitlerimizi yad etmek ve kamuoyu desteği almak için burada bulunuyoruz. Dava dosyamız mahkemesiz kalmıştır ve yargılama sağlıklı yapılamamaktadır. Hiçbir delil toplanmadığı gibi, mahkemede meydana gelen olaylardan dolayı şehit aileleri mağdur durumdadır. Maalesef patlama yerinde bir yıl dolmasına rağmen hiçbir bilirkişi incelemesi yapılmamıştır. Orada neyin patladığı, sonuçlarının ne olduğu incelenmemiş, toprak analizleri dahi yapılmamıştır. Sahte kameralarla korunan Türkiye’nin en büyük cephaneliklerinden birisi ile ilgili hiçbir açıklama olmadığı gibi. dosyada hiçbir bilgi de yoktur. Acılar çok büyüktür ve mahkemede yaşanan olaylar bu acıları katlamaktadır. Bu olayda gerçeğin açığa çıkmasını istiyoruz. Bu olayı kaza diye kapatmak mümkün değildir. Burada olan olayları bilmek istiyoruz. Delillerin toplanmasını istiyoruz. Milli Savunma Bakanlığı cephaneliğin taşınacağı yönünde açıklama yapıyor. Deliler toplanamadan taşınamaz, lütfen bu durdurulsun. Burası kalkarsa bütün dava delilleri ortadan kalkacak.”

“TAZMİNAT KABUL ETMEYECEĞİZ”
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Ulutaş, bir gazetecinin, “Patlamada görevli subaylardan birinin yaklaşık 20 yıl önce Erzurum Ilıca’da patlama meydana geldiği sırada da görevli olduğunu söyleniyor. Ne diyeceksiniz?’ sorusuna ise şu yanıtı verdi:
“Bu konu ile ilgili duyumlar aldık ancak belgelerine ulaşamadık çünkü soruşturma ve kovuşturma gizli yapılmış. Sanıklardan birinin yıllar önce Erzurum Ilıcalı’da meydana gelen patlamada komutan olduğu ortaya çıkmıştır ve ona rağmen buraya özel bir birliğe komutan olarak atanmıştır.”
Şehit ailelerinin tazminat kabul etmeyeceklerini ve uluslararası hukuka başvuracaklarını da kaydeden Ulutaş, “Tazminat kabul etmeyeceğiz. Ailelimizin beyanları, ’Biz tazminat istemiyoruz, biz gerçeği istiyoruz’ yönünde. Bir gerekirse uluslararası hukuk yollarına da gideceğiz. Bir platform oluşturarak gerçeğin ortaya çıkması için ne gerekiyorsa yapacağız” ifadelerini kullandı.
Açıklamaların ardından, bazı şehit aileleri ağıtlar yakarak evlatları için gözyaşı döktü. Onları sakinleştirmek ise yine diğer şehit ailelerine düştü.
Öte yandan çadırı ziyaret eden CHP Afyonkarahisar Milletvekili Ahmet Toptaş, şehit ailelerinden bilgi aldı.
(İHA)