BIST 9.963
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.435,95
HABER /  DÜNYA

39 kiloluk büyük değişim

ABD’de yaşayan Amanda isimli kadın, bir yılda tam 39 kilo vererek 100 kilodan 61 kiloya düştü. 26 yaşındaki kadının azmini benzer kilo verme...

Abone ol

ABD’de yaşayan Amanda isimli kadın, bir yılda tam 39 kilo vererek 100 kilodan 61 kiloya düştü. 26 yaşındaki kadının azmini benzer kilo verme hikayelerinden ayıran ise, bu sürecin her ay fotoğraflanması. Bu fotoğraflardan oluşturulan videoda da Amanda’nın büyük değişimi gözler önüne seriliyor.
2011 yılında diyet yapmaya başlayan genç kadın, kilo vermeye kararlı olduğunu göstermek için ayda en az 1 kez kendi fotoğrafını çektiğini söylüyor. Amanda, yüksek proteinli diyet, sınırlandırılmış öğünler ve biraz egzersiz sayesinde 1 yılda 39 kilo vermeyi başardı ve şu anda da kilosunu koruyor.
“Duygusal olarak buna hazır değildim ama sağlığınızı geri kazanmak istiyorsanız, hissettiklerinizi insanlara söylemelisiniz” diyen Amanda’nın fotoğrafları sosyal medyada ilk kez yayınladığında yaklaşık 3 milyon kişi tarafından tıklandı. Fotoğraflardan esinlenen bir kullanıcı da, bunları hareketli GIF animasyonuna dönüştürdü.
Amanda’nın kilo verme sürecini değerlendiren Dr. Jen Ashton, bel ve boyun bölgesinde küçülme ve göğüs bölgesindeki büyümenin animasyonda bariz olarak görüldüğünü ifade etti ve ekledi: “Fakat daha önemli değişimler aslında vücudun içinde gerçekleşiyor. Benlik duygusu, fizyoloji ve iç metabolizmada değişimler meydana geliyor.
(İHA)