BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,78
ALTIN 2.428,13
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bozdağ CHP'yi atasözüyle vurdu

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP'nin darbeci Mısır yönetimine yapacağı ziyareti atasözünü uyarlayarak eleştirdi.

Abone ol

İNTERNET HABER - Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, CHP’nin Mısır’a gerçekleştireceği ziyaret ile ilgili, “Hacı hacıyı Mekke’de bulur, dervişler Tekke’de buluşur, darbeciler ise Kahire’de buluşuyor” dedi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Başbakanlık Merkez Bina’da Hacı Bektaşi Veli Kültür Derneği Başkanı Nafiz Ünlüyurt ve beraberindeki heyeti kabul etti. Kabul sırasında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Başbakan Yardımcısı Bozdağ, CHP heyetinin Mısır’a gerçekleştireceği ziyareti değerlendirdi. Bozdağ, Anamuhalefet partisinin Mısır’a gerçekleştireceği ziyaretini anlamlandırmakta zorlandığını ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti’nin bir politikasının olduğunu ve bu politikası çerçevesinde aldığı bir tutumun, kararın olduğunu vurgulayan Bozdağ, CHP’nin alınan tavır dışında başka bir tavır ortaya koyduğunu dile getirdi.

“ORADAKİ ZALİMLE BERABER FOTOĞRAF ÇEKTİRDİLER”
Dış politika konusunda ülkelerin kendi politikalarını belirlerken dışarıya dönük olan kısmında bütün partilerin bu çerçeve içerisinde ortak bir tavır ortaya koymasının ülkenin menfaatine olacağını kaydeden Bozdağ, “Ama maalesef Türkiyemiz de biz bunu son yıllarda göremiyoruz. CHP işte Suriye’de yüzbinden fazla insan hayatına kaybeder oraya heyet üstüne heyet gönderdi ve oradaki zulmü kınayıp, zalime karşı tavır koyması gerekirken zulmün yapıldığı yere giderek oradaki zalimle beraber fotoğraf çekindiler, görüşmeler yaptılar. Bundan fevkalade üzüntü duyduk. Şimdi de Mısır’a gidiyorlar” diye konuştu.

“HACI HACI’YI MEKKE’DE BULUR, DARDECİLER DE KAHİRE’DE BULUŞUR”
Ata sözünden örnekler vererek konuşmasına devam eden Bozdağ, şunları söyledi:

“’Hacı Hacı’yı Mekke’de bulur’ veya ‘Dervişler tekkede buluşurlar.’ Öğle anlaşılıyor ki ‘Darbecilerde Kahire’de buluşuyor.’ Şimdi sayın Kılıçdaroğlu’nun ekibi oraya gittiği zaman ne anlatacaklar onu merak ediyorum. Yani Türkiye’de geçmişte yaşanmış pek çok darbenin önünde, arkasında CHP’nin olduğunu biliyoruz. Darbeleri meşrulaştırma konusunda bir tecrübesinin olduğunu da biliyoruz. Acaba bu noktada Mısır’daki gayri meşru askeri darbenin meşrulaştırılması konusundaki CHP’nin tecrübelerini mi paylaşacaklar. Yoksa onlardan ders mi alacaklar. Biz sandıktan bir türlü iktidar olamıyoruz, seçimle de gelemiyoruz siz bir şekilde başardınız yani sizin bir tecrübeniz oldu bize bir yol gösterir misiniz diye onlardan acaba bir rehberlik, bir danışmanlık hizmetimi satın alacak. İşin doğrusu hangisini yapacak bilemiyoruz. Ama benim bildiğim bir şey var demokrasiye inanan, insan hak ve hürriyetlerini savunan, milli iradeye dayanan hiçbir parti darbecilerin ayağına gitmez. Dünya tavır koymuşken, bazı ülkeler elçilerini istişare için çağırmışken, herkes darbecilere karşı tavır koymuşken, darbeciler darbenin yanında masum binlerce insanı hedef gözeterek ölüme göndermişken, kurşun yağmuruna tutmuşken böylesi bir manzara karşısında eli kanlı ayrıca darbeci insanlarla ve onların temsilcileriyle görüşecek onlara meşrutiyet kazandırmasıdır.”

“CHP’NİN DARBE KONUSUNDA BÜYÜK TECRÜBESİ VAR”
CHP heyetinin Mısır’a yapacağı ziyaretin demokratik bir Cumhuriyet olan Türkiye Cumhuriyeti’nin demokrasinin içerisinde yer alan bir partinin demokrasi dışı, hukuk dışı yollarla iktidara gelmiş, eline kan bulaştırmış olan gayri meşru iktidara meşrutiyet kazandırmaktan başka bir amaca hizmet etmeyeceğini sözlerine ekleyen Bozdağ, orada insan haklarına, demokrasiye dönülmesine ve iyi şeylerin oluşmasına asla katkıda bulunmayacağının altını çizdi. Bozdağ, “CHP’nin bu ziyareti darbeci Sisi ve ekibine gücüne güç katacaktır. Onların meşrulaştırılması ve uluslararası alandaki desteğinin çoğaltılması anlamında onların eline güçlendirecektir. Gayri meşru yönetimin meşrulaştırılmasına bir katkı CHP aracılığıyla sunulmuş olacaktır. CHP’nin 28 Şubatı nasıl desteklediğini biliyoruz, 27 Mayıs 1960 darbesini nasıl meşru gördüğünü ve gösterdiğini biliyoruz. 12 Mart 1971’de CHP’nin iktidarda olduğu bir dönemde o dönemde bir muhtara verildi, muhtıraya nasıl Başbakanlar verdi, bakanlar verdiğini, muhtırayı mecliste nasıl alkışladığını da gördük. Onun içinde darbecileri ve darbeleri meşrulaştırma konusunda hakikaten CHP’nin büyük bir tecrübesi var” dedi.

“CHP’Yİ ÖRNEK ALMASINLAR, İKTİDARI RÜYALARINDA GÖRÜRLER”
CHP’nin darbe konusundaki tecrübesini Mısır’da birkez daha paylaşacağını ifade eden Bozdağ, “Mısır’lıların buna dikkat etmesi lazım. Onların tücrübesinden istifade edenlerin birşekilde darbe yoluyla iktidara gelseler bile ömür boyu iktidara gelmeme gibi bir akıbeti de onları bekleye bilir. Onun için CHP’yi örnek almasınlar, olağan üstü dönemler, darbe dönemleri giderse iktidarı sadece rüyalarında görürler” şeklinde konuştu.