BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

İşte Obama'yı zorlayan Suriye haritası!

Her etnik ve dini toplumun kendisini yakın gördüğü bir ülkenin olması da Suriye’yi ABD açısından oldukça kompleks bir soruna dönüştürüyor.

Abone ol

İNTERNET HABER - (ÖZEL İÇERİK) - Obama yönetiminin Suriye rejimine yönelik bir savaş konusunda ağırdan hareket etmesinin değişik nedenleri Amerikan medyasında tartışılmaya devam ediyor.

Bunlardan biri de Washington Post gazetesinin yayınladığı Suriye’nin demografik haritası.

Çok sayıda etnik ve dini grubun iç içe yaşadığı Ortadoğu coğrafyasının bir örneği olan Suriye'de her etnik ve dini toplumun kendisini yakın gördüğü bir ülkenin olması da Suriye’yi ABD açısından oldukça kompleks bir soruna dönüştürüyor.

21 MİLYON'UN YARIDAN FAZLASI ARAP AMA...

21,9 milyon nüfusu olan Suriye'de nüfusun yüzde 59'u Arap, yüzde 9,3'ü Hristiyan, yüzde 11,8'i Alevi, yüzde 8,9'u Kürt,  kalanlar ise Şii, Durzi, İsmaili, Nusayri, Türkmen, Çerkez, Asuri ve Keldani azınlıklara mensup. Bu durum da düzenlenecek olan ABD operasyonunu zora sokuyor. Bir yandan Esad rejiminin cezalandırılması istenirken, diğer yandan El Kaide bağlantılı güçlerin daha da kuvvetlenmemesi için operasyon yapılacak noktaların çok iyi şekilde seçilmesi gerekiyor. 

İŞTE O HARİTA

İşte Suriye ve yakın komşularında yaşayan Etnik grupların nüfuslarına göre dağılımı ve Washington Post'ta yayınlanan Suriye'nin demokrafik haritası.

harita.20130905111333.jpg

suriye-etnik-harita.jpg
HARİTANIN DAHA BÜYÜK HALİNİ GÖRMEK İÇİN BURAYA TIKLAYIN