BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,80
ALTIN 2.394,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kendini konsolosluğa zincirledi

Fransız annelerine teslim edilen çocuklarını görmek isteyen Rüstem Ezer kendisini konsolosluğu parmaklıklarına zincirledi

Abone ol

Yargıtay'ın kararını vereceği güne kadar velayetleri Fransız annelerine teslim edilen iki çocuğunu görmek isteyen işadamı Rüstem Ezer kendisini, çocuklarının anneleri ile birlikte yaşadıkları Fransız Konsolosluğu önündeki parmaklılara zincirledi. Polis memurları zincirleri keserek Ezer'i gözaltına aldı.

İddiaya göre, 18 yıldır Fransa'da yaşayan işadamı Rüstem Ezer (42) ile Fransız eşi Laura Colleter (34) 2007 yılında boşanmaya karar verdi. Ezer'in Kayhan ve Evin isminde iki çocuğu oldu. Laura Colleter, ailesinin baskısı sonucu Ezer'den ayrılmak için boşanma davası açtı. Mahkeme günü eşinin duruşmaya sevgilisiyle gelmesi karşısında şok geçiren Ezer, Fransız mahkemesinin Kayhan ve Evin ismindeki çocuklarının velayetini anneye vermesi ile ikinci kez şok yaşadı. Mahkeme, Ezer'in çocuklarını sadece 15 günde bir, hafta sonları görebileceğine karar verdi. Ardından Fransız makamları, bu ülkede kazandığı paraları Türkiye'de yatırıma çevirdiği gerekçesiyle Ezer'in şirketine ve mal varlıklarına el koydu.

Boşandığı eşi ve sevgilisinin uyuşturucu kullandığını iddia eden Ezer, görüş günü iki çocuğunu annelerinden alarak İstanbul'a kaçırdı. Çocuklarının peşine düşen Fransız Laura Colleter ise iki senenin sonunda Rüstem Ezer'in çocuklarıyla yaşadığı adresi buldu. Kurban Bayramı'nın ikinci günü eşinin evinin yakınında beklemeye başlayan Colleter, oyun oynamak için sokağa çıkan kızı Evin'i kaçırdı. Bunun üzerine Ezer, Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak, yakalama emri çıkarılmasını sağladı. Bu sırada Colleter küçük kızı ile birlikte Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan Paris uçağına binmek isterken yakalandı. Ezer ve eski eşi çocukların velayeti konusunda anlaşamayınca iki çocuk Halkalı ve Eyüp'teki iki ayrı yurda yerleştirildi. Ezer'in Gaziosmanpaşa 1. Aile Mahkemesi'nde açtığı velayet davasında ise çocukların anneye verilmesine karar verildi. Ezer temyize gitti ancak çocukların, Yargıtay'ın kararını vereceği güne kadar anneye teslim edilmesi kararlaştırıldı. Karar üzerine Fransız Laura Colleter, Kayhan ve Evin isimli çocukları ile birlikte Fransız Konsolosluğu'nda kalmaya başladı.

Yargıtay'dan gelecek kararı bekleyen Ezer, aylar önce Fransız Başkonsolosluğu önünde eylem yapmış, sesini duyurmaya çalışmıştı. Bu süre zarfında da türlü türlü eylemlerle gündeme gelen işadamı, bugün ise kendisini konsolosluğun önündeki parmaklıklara zincirledi. Gözyaşlarına hakim olamayan Ezer, vatandaşların ve konsolosluk yetkililerinin şaşkın bakışları altında sesini duyurmaya çalıştı. Konsolosluk yetkilerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, Ezer'in bağlı bulunduğu zincirleri açmaya çalıştı. Ancak anahtarın bulunamaması üzerine konsolosluk önüne başka bir polis ekibi istendi. Gelen polis memurları ise zincirleri keserek Ezer'i gözaltına aldı.