BIST 9.996
DOLAR 32,37
EURO 34,77
ALTIN 2.440,77
HABER /  DÜNYA

Kendi motosikletini yaptı

Afyonkarahisar’da bir kişi kendi imkanlarıyla evinin garajında yaptığı motosikletiyle görenleri hayrete düşürüyor. <br/>İşçi emeklisi Mehmet...

Abone ol

Afyonkarahisar’da bir kişi kendi imkanlarıyla evinin garajında yaptığı motosikletiyle görenleri hayrete düşürüyor.
İşçi emeklisi Mehmet Fevzi Deniz isimli vatandaş, bu fikrin oğlundan çıktığını ve bu şekilde bir motosiklet sahibi olmanın daha hesaplı olduğunu söyledi. Motosikleti kendi imkanları ile bürosunda 2 yılda yaptığını anlatan Deniz, montajın teknik bilgi eksikliğinden dolayı bu kadar uzun sürdüğünü söyledi. Mehmet Fevzi Deniz, kendi yaptığı motosikletin yapım öyküsünü şöyle anlattı:
“Önce motosiklete uygun özelliklerde hızı uygun ve darbelere dayanıklı karbon fiberden olan bir bisiklet getirttik. Daha sonra bir silindirli ve benzinli bir motor alarak bu motoru motosikletin üzerine monte ettik. Daha sonra bisiklet üzerine gerekli gaz ve fren donanımlarını yaptık. Sistemi debriyajlı değil, manüel olarak yaptık. Yani benzin bitince de aracımızı bisiklet olarak pedalla kullanabiliyoruz. Bize maliyeti yaklaşık bin 200 TL oldu. Normal motosiklet gibi rahatlıkla kullanabiliyoruz. 50 kilometreye kadar da motosikletimiz hız yapıyor.”
(İHA)