BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  SAĞLIK

Protein tozu kanser yapar mı?

"Protein tozu zararlı mı? " sorusuna açıklık getiren uzmanlar, protein tozlarının sağlık açısından etkilerini anlattı

Abone ol

Protein tozunun zararlı olup olmadığı ile ilgili konuşan uzmanlar protein tozlarının nasıl üretildiğini, neler içerdiğini ve ne zaman kullanılması gerektiğini açıkladı.

Protein tozlarının peyniraltı suyu, yumurta, et, süt, soya, bezelye ve pirinç gibi gıdalardan elde edildiğini belirten Hardline Nutrition Genel Müdürü Kemal Taşhan protein tozu üretiminin ve karışımlarının doğru gerçekleştirildiği takdirde proteinlerinden bir farkı olmadığını ve zararlı bileşen içermediğini söyledi.

Proteinin yapısı bozulmadan üretiliyor

Protein tozlarının ileri teknoloji ile üretildiğine dikkat çeken Taşhan, hayvansal kaynaklı olan protein tozlarının veteriner kontrolünde bulunan hayvanlardan elde edildiğini, bununla birlikte sütünde ve etinde antibiyotik gibi kimyasalların bulunmasının mümkün olmayacağını belirtti. Bitkisel kaynaklı olan protein tozlarında ise GDO içerikli tohum kullanılmadığına dikkat çeken Taşhan, ilgili Bakanlıklar tarafından GDO analizi yapılarak GDO içermeyen bitkisel kaynaklı protein tozlarının ithal edildiğini vurguladı. Taşhan, protein tozlarının üretimi ile ilgili olarak; "Protein tozlarının üretimi, düşük sıcaklıklarda, proteinin yapısı bozulmadan gerçekleştirilir. Ayrıca toz yapma sürecinde sprey kurutucular kullanıldığı için nem düşük seviyede tutulur ve mikrobiyolojik bozulma önlenmiş olur. Ayrıca protein tozu üretiminde toksik bileşen kullanılmaz" diye konuştu.