BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  MEDYA

Yeni Şafak'tan 'aykırı Gezi' yazısı

Yeni Şafak'ın Gezi olaylarında durduğu yer malum. Haliyle muhafazakar kanadın gazetesinde çıkan bu yazı dikkate değer.

Abone ol

İNTERNETHABER - Yeni Şafak'ın Gezi olaylarına karşı 'taraflı' tutumu herkesin malumu. Bu durum göz önüne alınınca Ali Bayramoğlu'nun gazetedeki köşesinde yazdığı 'Gezi' yazısı dikkate değer.

Hükümete ve muhafazakar çevreye eleştirilerle yükle olan yazıda Bayramoğlu, "Toplumsal hadiseleri iktidar devirme girişimine endeksleyen, siyasi yaşamı, dahası toplumsal yaşam ve talepleri kelle alan kelle veren bir iktidar kavgasının ötesinde açıklayamayan, ele alamayan, muhafazakar kesimi eliti, basını, siyasetçesiyle kuşatan bu algı ve buna ilişkin söylem ürkütücüdür" yorumunda bulundu.

BASKI VE BASTIRMA

İşte Bayramoğlu'nun yazısından dikkat çeken bölüm;


"Ülke 15 gündür tanınmaz halde

Ülkeyi tanınmaz hale getiren sadece yönetim hataları, şiddet değildir, aynı zamanda siyasi iktidar endeksli, savunma ruh halinden doğan ve toplumsal bir dalgaya dönüşen baskı ve bastırma arayışıdır.

Meselemiz sadece politik değildir. Meselemiz sadece iktidar kişileşmesinden, otoriter söylem ve uygulamalardan ya da kaos, darbe ve yıkma arayışlarından oluşmuyor.
Meselemiz aynı zamanda toplumsaldır.

KUTUPLAŞMAYA GİDİLİYOR

Ülke ciddi bir kutuplaşmaya sürükleniyor.

Ve bunun temelinde yaşam biçimi değil, demokrasi-otoriterlik fay hattı bulunuyor. 'Çoğunlukçuluk'tan 'çoğulculuğa' geçiş krizi yatıyor.

Türkiye son 10 yılda toplumsal olarak büyük yol aldı. Toplum kendisini kuşatan siyasi bir blokajı kırdı, bunu yeni siyaset sayesinde yaptı. Şimdi o yeni siyaset toplumu yeniden cendereye alan bir yolda ilerliyor.

Tehlike, kutuplaşma üzerinden tüm kazanımların buharlaşmasıdır, yeni toplumsal sentez çözülmesidir… Kimliklere, kesimlere değil, ilke, hak ve özgürlüklere sahip çıkmayı öğrenene kadar bu böyle sürecek… Fırsat tepiyoruz…