BIST 10.012
DOLAR 32,36
EURO 34,75
ALTIN 2.437,61
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

İşte hükümeti düşürme planı!

Ergenekon iddianamesinde AK parti hükümetinin nasıl bertaraf edileceğine dair bilgiler yer alıyor.

Abone ol

Ergenekon İddianamesi'nde, AK Parti hükümetinin "nasıl bertaraf edilebileceği ve Milli Hükümetin nasıl kurulabileceğine" dair bilgiler yer alıyor.

İddianamenin Doğu Perinçek ile ilgili kısmında kendisinin İlhan Selçuk'la irtibatı anlatılırken, Selçuk'un evinde bulunan bir belgeden bahsediliyor. Başlığında Perinçek adı geçen bu belgede yer alan ifadede "Tayyip Erdoğan hükümeti nasıl bertaraf edilebilir ve Milli Hükümet nasıl kurulabilir?" sorusuna şu cevap veriliyor:

MİLLET - ORDU İŞBİRLİĞİ

"Tayyip Erdoğan iktidarı, Millet-Ordu işbirliği ile bertaraf edilebilir. Millet-Ordu işbirliği, hiçbir zaman saray darbesi anlamını taşımamaktadır."

İddianamede yer alan söz konusu kısım aynen şöyle: "İlhan Selçuk'un ikametinde yapılan aramada elde bilgisayar ve faks çıktısı dokümanda, (150-158 şeklinde numaralandırılmış) Doğu Perinçek Kuşatma Nerden ve Nasıl Yarılır 16 Kasım 2003 tarihli Milli Hükümetin kurulmasının anlatıldığı, "...Kuşatma iç cepheden ve Tayyip Erdoğan hükümetinin düşürülmesi ile yarılır...Tayyip Erdoğan hükümeti nasıl bertaraf edilebilir ve Milli Hükümet nasıl kurulabilir? Tayyip Erdoğan iktidarı, Millet-Ordu işbirliği ile bertaraf edilebilir. Millet-Ordu işbirliği, hiçbir zaman saray darbesi anlamını taşımamaktadır. Millet-Ordu işbirliğinin unsurları milli Kuvvetler olarak adlandırılacaktır. Milli Kuvvetler şöyle sıralanabilir: Halk Hareketi, Milli Güçbirliği, Meclisteki milli Kuvvetler, Ulusal Medya (Ulusal Kanal vb), Türk Ordusu, Milli Kuvvetlerin esas belirleyici unsuru, halk hareketleridir" şeklinde yazı olduğu görülmüştür."