BIST 9.887
DOLAR 32,54
EURO 34,94
ALTIN 2.457,26
HABER /  DÜNYA

Kendi model uçaklarını üretiyorlar

Bu yıl 12. dönem mezunlarını veren Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğün’de eğitim gören polis adayları, hobi faaliyetleri kapsamınd...

Abone ol

Bu yıl 12. dönem mezunlarını veren Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğün’de eğitim gören polis adayları, hobi faaliyetleri kapsamında oluşturulan Radyo Kontrol Atölyesi’nde kendi model uçaklarını kendilerini üretiyor.
2009 yılında eğitim öğretime başlayan ve bölgede tek üniversite mezunu polis adaylarını yetiştirme özelliğini taşıyan Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü, mesleki eğitimin yanında hobi ve sosyal faaliyetlerle de dikkat çekiyor. Bu yıl 12. dönem mezunlarını veren 450 öğrenci kapasiteli okulda, model uçak atölyesinin yanı sıra el sanatları atölyesi, bilardo, basketbol, futbol, satranç, paintball gibi sportif ve sosyal faaliyet alanları yer alıyor. Merkezde kısa süre önce 12 dönümlük bir alanda faaliyete geçen ’İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitim’ pisti ise, önemli bir yer tutuyor. Sağlam bir trafik alt yapısının oluşturulması amaçlanan program kapsamında simülatör ve uygulamalı eğitim veriliyor.
Mersin Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Çetin Çelik, 2009 yılında kurulan okuldan bu yıl 12. dönem mezunları verdiklerini hatırlatarak, "Okulumuz 450 kapasiteli, üniversite mezunu öğrencilerin eğitim gördüğü bir okul. Buradan mezun olduklarında polis memuru oluyorlar. Bu bölgede üniversite mezunu öğrencilere eğitim veren tek polis okuluyuz. Gelen öğrenci gruplarının kendi içerisinde kulüpleri bulunmaktadır. Bunlar arasında havacılık kulübümüz var. Bu başlı başına bir ekol. 15 civarında model uçağımız bulunuyor. Okulumuzda bunun dışında halkın da kullanabileceği paintball sahamız bulunuyor. 6 dönümlük sahada, 8’er kişilik takımlar halinde oynanabiliyor. Burada öğrencilerimize daha çok taktik bilgi veriliyor. Ayrıca, bir de el sanatları merkezimiz var. Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile burada ahşap boyama, seramik boyama, ebru, resim gibi çalışmalarımız oluyor" dedi.

KENDİ MODEL UÇAKLARINI YAPIYORLAR
Hobi faaliyetlerinden birinin de radyo kontrol uçakları olduğunu ifade eden Çelik, şöyle konuştu: "Buradaki amacımız havacılığı sevdirmenin yanında, bunun kültürünü yaşatmak. Biz bu amaçla bir model uçak atölyesi kurduk. Bu atölyemizde bakım ve tamiratın yanı sıra sıfırdan model uçak üretimi yapabiliyoruz. Burada arkadaşlarımız büyük emek veriyor. Bu konuda çok güzel bir ekip çalışması yapıyoruz. Türk Hava Kurumu ile de işbirliği içerisindeyiz"
Bunun dışında 12 dönümlük alan üzerine kurulan birimde ’İleri ve Güvenli Sürüş Teknikleri Eğitimi’ verdiklerini kaydeden Çelik, sözlerine şöyle devam etti; "Buradaki pistimiz mayıs ayı başında açıldı. Türkiye’de bence en önemli olan emniyet kemeri dışında direksiyon hakimiyetini sağlamaktır. Direksiyon hakimiyeti iyi olmayan sürücü her an kaza potansiyeli taşımaktadır. Biz burada sağlam bir trafik alt yapısını oluşturmak istiyoruz."
Ayrıca 22 dönümlük araziye güzel bir sürüş parkı yapmak istediklerini vurgulayan Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada aynı zamanda çocuk trafik eğitim parkı olacak. Aynı bölgede 3 bin 400 metrekarelik bir gölet yapacağız. Bu projede sivil toplum örgütleriyle de işbirliği yapıyoruz. Bu gölette maket gemiler, limanın konteyner işleyişi gibi görseller olacak. Buradaki amacımız denizciliği sevdirmek olacaktır. Bu çerçevede, mevcut radyo kontrol atölyemizde maket gemiler de yapmak istiyoruz" .
Radyo Kontrol Atölyesi’nde görevli polis memuru Ahmet Bulut ise, buradaki model uçakların bakım ve tamirinin tamamen kendileri tarafından yapıldığını, ayrıca sıfırdan model uçak üretimi de yapabildiklerini belirterek şu bilgileri verdi:
"Biz bu uçakları kendi imalathanemizde yapıyoruz. Gövde kısmı yapıldıktan sonra kaplama üzerine geçiriliyor. İç elektronik aksamlarının montajı yapıldıktan sonra uçak uçmaya hazır hale geliyor. Uçak piste gitmeden önce kursiyerlere bilgisayarda simülasyon eğitimi veriliyor. Uçak, uçuşa hazır hale getirilinceye kadar bütün aşamalar burada yapılıyor."
(İHA)