BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.508,76
HABER /  GÜNCEL

Bu kızı bulana ödül var

Tatil için geldiği Muğla'da Türk genci ile kaçan Faye Karlie Jones her yerde aranıyor

Abone ol

screen-shot-2013-07-14-at-12.41.14-pm.pngTatil için geldiği Muğla’nın Marmaris İlçesi’nde, Facebook’ta tanıştığı Türk genciyle kaçan İngiliz Faye Karlie Jones'ten 4 günden bu yana haber alamayan annesi, 40 yaşındaki Rhonda Jones ile yakınları, genç kızın bulunması için sosyal paylaşım sitesinde sayfa oluşturdu. Kısa sürede birçok kişi tarafından paylaşılan sayfada, Faye Karlie Jones'nin bulunmasına yardımcı olacak kişinin ödüllendirileceği ifade edildi.

Anne Jones’in, kızını kandırdığını öne sürdüğü 22 yaşındaki Murat Can Ertan'ın yakalanması için ise polisin başlattığı çalışmalar sürüyor.

Marmaris’e 10 günlük tatil için annesi Rhonda Jones ile gelen İngiliz Faye Karlie Jones, geçen perşembe günü, ülkelerine dönüş hazırlığı yaptıkları otelden bavulunu alıp, bir Türk genciyle kaçtı. Sabah uyandığında kızını yanında bulamayan anne Rhonda Jones, otel görevlilerinden yanında bir Türk genciyle ayrıldığını öğrenince soluğu İngiltere Marmaris Fahri Konsolosluğu ve Çarşı Polis Merkezi’nde alıp, durumu anlatarak, kızının bulunmasını istedi. İfadesinde kızının sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta tanıştığı bir Türk genci tarafından sevgi sözcükleri ile kandırılıp, alıkonulduğunu ileri sürüp, şikayetçi oldu. Polisteki ifadesinin ardından gittiği bir çay bahçesinde otururken kızı Faye Karlie Jones'yi Kapalı Çarşı’dan elinde pembe bavulu ile yanında erkek arkadaşı olan Türk genci ile çıkarken görüp, polise haber verdi. Polislerin geldiğini gören iki genç, bavulu bırakıp, koşarak kalabalığın arasında izlerini kaybettirdi. Polis, Jones’in yanındaki kişinin hırsızlık suçundan kaydı olan, eğlence mekanlarında barmenlik yapan Murat Can Ertan olduğunu belirledi. Aradan 4 gün geçmesine rağmen iki genç bulunamadı.

"KIZINI BULANA ÖDÜL VERECEK"

Polis, her yerde İngiliz kızı ararken, Jones de elinde fotoğrafıyla Marmaris Sokakları’nda dolaşıp kızını bulmaya çalışıyor. Çaresiz anne Rhonda Jones, son olarak yakınları ile Facebook’ta sayfa oluşturdu. Genç kızın bulunmasında kendilerine yardımcı olacak kişinin ödüllendirileceğinin ifade edildiği sayfa kısa sürede birçok kişi tarafından paylaşıldı. Ödülün miktarı konusunda bir bilgi verilmezken, özellikle Marmaris’te yaşayan yabancılardan yardım istendi.

POLİS GÜVENLİK KAMERALARINI TARIYOR

Marmaris Emniyeti Asayiş Büro Amirliği ekipleri tarafından oluşturulan 6 kişilik özel ekip, ilçe genelinde aramalarını arttırdı. İlçede bulunan MOBESE ve işyerlerine ait güvenlik kameraları incelemeye alındı. Polis, Murat Can Ertan’ın irtibat halinde olduğu 23 arkadaşı ile görüşerek kalabileceği ev ve işyeri lojmanlarında da arama yaptı.