BIST 10.248
DOLAR 32,25
EURO 34,67
ALTIN 2.395,76
HABER /  GÜNCEL

Kemer yazı getirdi bile

VA sıcaklığının 20 dereceyi bulduğu Antalya’nın Kemer İlçesi’nde yerli ve yabancı tatilciler plajları ve havuzları doldurdu.

Abone ol

Havanın birden ısınmasıyla Kemer'de yaz sezonu erken başladı. İlçede kış sezonunda da kapılarını kapatmayan tesislere, özellikle Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan olayların ardından çok sayıda turist geldi. Hava sıcaklığının 20 dereceye kadar ulaştığı ilçede özellikle yabancı turistler otellerin plajları ve havuzlarını doldurdu.

Kemer Otelciler Birliği Başkanı Metin Peltek, özellikle Rusya'dan Mısır'a uçuşların yasaklanmasının ardından birçok Rus turistin Antalya'ya yönlendirildiğine dikkat çekerek, otellerde doluluk oranının yüzde 80'e ulaştığını söyledi. Geçen yıllarda, mart, nisan ve mayıs ayını az sayıda turistle geçiren tesislerin bu sezon kapılarını erken açacağını belirten Peltek, "Tesisler özellikle Mısır'a uçuşların durmasıyla birlikte mart sonunda açılmaya başlıyor" dedi.

Peltek, turistleri iyi ağırlamaları konusunda turistik tesis yöneticilerini uyardı. Peltek, "Gelen bu turistleri çok iyi ağırlayıp, bu dönemde de bölgemizin çok güzel olduğunu onlara hissettirmemiz lazım" diye konuştu.