BIST 10.298
DOLAR 32,27
EURO 34,70
ALTIN 2.395,27
HABER /  GÜNCEL

İsrail donanması 'Gazze'ye silah taşıyan' gemiyi ele geçirdi

İsrail donanması, Gazze'ye silah taşıdığını söylediği bir gemiye sahillerinden 320 kilometre açıkta el koydu. Geminin Mersin'den yola çıktığı belirtiliyor.

Abone ol

İsrail donanması, 'Gazze Şeridi'ndeki militan gruplar için' silah taşıyan bir gemiyi durdurduğunu açıkladı.

İsrail basınında çıkan haberlerde, donanma tarafından alıkonan 'Victoria' isimli geminin Türkiye'den yola çıktığı ve rotasının Mısır olduğu belirtildi.

İsrail başbakanlığından yapılan açıklamada, Türkiye'nin silah sevkiyle ilgisi olmadığı vurgulandı.

Açıklamada, "Gönderi belgeleri ve mürettebatın sorgusu, geminin Suriye'deki Lazkiye limanından yola çıktığını ve daha sonra Türkiye'nin Mersin limanına gittiğini gösteriyor. Türkiye'nin gemide bulunan silahlarla herhangi bir bağlantısı yok" dendi.

İki ülke arasındaki ilişkiler, Mayıs ayında İsrailli komandoların Gazze'ye giden Mavi Marmara gemisine düzenlediği ve 9 Türk vatandaşının ölümüyle sonuçlanan baskından beri gergin.

Liberya bandıralı geminin sahiplerinin Alman olduğu ve geminin bir Fransız şirket tarafından işletildiği de İsrail ordusu tarafından açıklandı.

Gemi İsrail sahilinden 320 kilometre açıkta ele geçirildi.

Gemiyi ele geçiren İsrail donanmasının mürettabatan herhangi bir direnişle karşı karşıya kalmadığı ve geminin İsrail'in Aşdod limanına götürüldüğü belirtiliyor.

AP haber ajansına göre, Alman, Fransız ve Liberyalı yetkililer durumdan haberdar edildi.