BIST 10.083
DOLAR 32,46
EURO 34,75
ALTIN 2.422,24
HABER /  GÜNCEL

Rıdvan Dilmen'i dolandıracaklardı!

EMNİYET Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı koordinatörlüğünde Bursa polisi tarafından Ankara ve Çorum’da eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda, kendilerini hayırsever işadamlarına bulundukları ilin valisi olarak tanıtarak dolandıran 3’ü kadın 1

Abone ol

Şüphelilerin futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen’i de Aydın Valisi Hüseyin Coş’un adını kullanarak dolandırmak istedikleri belirlendi.

Bursa’da bazı işadamlarının valiliğe başvurarak, bazı kişilerin Vali Şahabettin Harput’un adını kullanarak kendilerini dolandırmaya çalıştıklarını iddia etmesi üzerine Bursa polisi harekete geçti. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Çorum ve Ankara’da ikamet eden bir çetenin İstanbul, Bursa, Malatya, Erzurum ve Aydın valilerinin adını kullanarak o illerde dolandırıcılık yaptığını belirledi. Teknik takibe alınan ve aralarında çete liderileri Kamber A. ve Halit A.’ kardeşlerin bulunduğu 14 kişi Çorum ve Ankara’da düzenlenen eş zamanlı operasyonlarla gözaltına alındı.

HAYIRSEVERLERE TUZAK

Gözalına alınan Kamber A. ve Halit A. ile Arap G., Mehmet G., Sinan G., Semra Y., Nazife Ç., Filiz E., Serkan K., İhsan K., Bilal Ü., Ahmet Ş., Fuat K. ve Saadet Ü. ’Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kurulan örgüt kapsamında nitelikli dolandırıcılık’ suçlarından sorgulanıyor.

YÖNTEMLERİ POLİSLERİ ŞAŞIRTTI

Zanlıların işadamlarını dolandırmak için kullandıkları yöntem ise polisi bile şaşırttı. Çete üyesi Nazife Ç. İnternet ve gazetelerden okul yaptıran hayırsever işadamlarının basında çıkmış haberlerini takip ederek bu kişilerin cep telefonu numaralarını, İl Milli Eğitim ve Sağlık Müdürlükleri’nden ‘plaket’ yaptıracağız diyerek öğrendiler. Daha sonra hayırsever işadamlarını arayan zanlılar, kendilerini o ilin valisi olarak tanıttı. Kamber ve Halit A.’nın Bursa, İstanbul, Erzurum ve Malatya Valileri adına aradıkları hayırseverlere ‘Bir öğretmen çocuğunun hastalığı var. 200 bin Euro lazım, Biz destek verdik ancak 20 bin liraya ihtiyacımız var’ diyerek para istedikleri ortaya çıktı.

RIDVAN DİLMEN’İ DE ARAMIŞLAR

Çetenin kurbanları arasında Türk futbolunun efsane isimlerinden Rıdvan Dilmen’in de yer aldığı bildirildi. Dilmen’in kalbinden rahatsızlığı günlerinde kendisini Aydın Valisi Hüseyin Avni Coşun adını kullanarak arayan zanlılar, Dilmen’den yardım istediler.

Mağdur bir hasta için para talebini hemen kabul etmeyen Dilmen, telefonla Vali Coş’u arayarak böyle bir isteği olmadığını öğrendi. Vali Coş da dolandırıcıların il dışından bir şebeke olduğunu belirterek, konuyu savcılığa ilettiğini söyledi.

Emniyetteki ifadelerinde suçlamaları kabul eden zanlıların hayırsever işadamlarından şu ana kadar tespit edilebilen 161 bin TL topladıkları öğrenildi.

ALDIKLARI PARAYI GECE KULÜBÜNDE YEMİŞLER

Zanlıların hayırseverlerden aldıkları paraları gece kulüplerinde yedikleri öğrenildi. Şu ana kadar 20 kişinin müracaatını değerlendiren Bursa Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili mağdur sayısının artacağını söyledi. Şüphelilerin ikamet ettikleri Çorum’dan Bursa, İstanbul, Erzurum ve Malatya valileri adına dolandırıcılık yapmaları dikkat çekti.

Yapılan incelemede çete adına hayırseverleri ‘Valiyim’ diyerek Kamber A. ve zaman zaman da kardeşi Halit A.’nın aradığı belirlendi. Bazı hayırseverleri ise sözde özel kalem müdürüyle görüştüren çetenin yaptığı vurgunun mali boyutu soruşturmanın tamamlanmasıyla ortaya çıkacak.

Sorgulamaları devam eden zanlılar, ifadeleri alındıktan sonra "Dolandırıcılık" ve "Ünvan gasbı" suçlarından adliyeye çıkartılacaklar.