BIST 10.331
DOLAR 32,26
EURO 34,77
ALTIN 2.407,33
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kemal Kılıçdaroğlu'nu şaşırtan kadın işçi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bursa'da ziyaret ettiği bir fabrikada bayan işçinin eleştirisi ile adeta şok oldu.

Abone ol

Kılıçdaroğlu BDP'ye ne kadar yakın? Kılıçdaroğlu suçlamayı kabul etmese de halk arasındaki algı tersi yönde. İşte böyle düşünen bir kadın işçi bu düşünceyi Kılıçdaroğlu'nun yüzüne söyledi. Kılıçdaroğlu, Bursa'da ziyaret ettiği bir fabrikada kadın işçinin eleştirisi ile karşılaştı.

"Biz sizi çok severdik ama bu sevgi düştü. BDP'ye çok yakınsınız diye olabilir" şeklindeki eleştiriye Kılıçdaroğlu, "Bizim politikalarımızı destekleyen parti olursa memnun oluruz. Karşı çıkan parti olursa demokratik yollarla mücadele ederiz. Dolayısıyla BDP'ye, AKP'ye ya da MHP'ye yakın diye bir tanımı kabul etmiyorum" diye cevap verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa Ticaret Sanayi Organize Sanayi Bölgesi'nde bulunan BRUSA isimli fabrikayı ziyaret etti. Fabrikayı gezen Kılıçdaroğlu, daha sonra işçilerle bir süre sohbet ederek işçilerin çeşitli konulardaki sorularını cevapladı.

BAYAN İŞÇİDEN KILIÇDAROĞLU'NA; BİZ SİZİ ÇOK SEVERDİK AMA BDP'YE ÇOK YAKINSINIZ

Ziyarette bir bayan işçi Kılıçdaroğlu'nu eleştirdi. "Biz sizi çok severdik. Başkan olmadan önceden de. Çok da etkin bir siyaset yapardınız. Ama şimdi yüzde 50'nin üzerinde bir çoğunluk AK Parti'li. Bizi azınlık ilan ettiler. Belki ben CHP'li değilim ama sizin o aktif siyasetiniz sanki bu sıralar biraz pasife düştü. Ve çoğunluğun görüşü bu şekilde. Size sevgi biraz düştü. Bunun nedeni BDP'ye biraz yakın duruşunuzdan olabilir. Çünkü genel kanı böyle. Biz azınlık olarak kaldık. Yani yüzde 50 bir taraf, diğer partiler bir taraf. " diyen bayan işçi, Kılıçdaroğlu'na, "buna bir çözüm bulacak mısınız?" diye sordu. 

"BİZ HİÇBİR PARTİYE NE UZAĞIZ NE DE YAKINIZ"

Kılıçdaroğlu ise şu karşılığı verdi: "Biz hiçbir partiye ne çok yakınız, ne çok uzağız. Bizim politikalarımızı destekleyen parti olursa memnun oluruz. Karşı çıkan parti olursa demokratik yollarla mücadele ederiz. Dolayısıyla BDP'ye, AKP'ye ya da MHP'ye yakın diye bir tanımı kabul etmiyorum. Doğuda kaçak elektrik kullanılıyor. Doğrudur. İktidar önleyemiyor. Vergilerinizin kaçak elektriğe gittiğini söylüyorsanız bunu siyasi iktidara sormanız lazım. 'İşsizlik sigortası fonu GAP bölgesine aktarıldı' diyorsunuz, keşke aktarılsa. Başka yerlere aktarıldı. Ankara'da bir Türk-İş var, keşke onlar da sizin kadar itiraz etse. Kim itiraz ediyor, sadece CHP olarak biz itiraz ediyoruz. Yeteri kadar muhalefet ediyor muyuz. Parlamentoya bir yasa geliyor, biz iç tüzüğün bize verdiği süre kadar konuşabiliyoruz. O işi iyi bilen bir arkadaşımız 20 dakika konuşuyor. Oylamaya geliyor. Parlamentonun yarısından fazlası iktidarın elindeyse 'evet' dedikleri an iş zaten bitiyor. Meclis televizyonunun saat 19.00'dan sonra kestiler, vatandaş görmesin diye. En önemli konuları da bu saatten sonra getiriyorlar. Bir bakan hakkında gensoru veriyoruz 'yolsuzluk var' diye. Ama 19.00'dan sonra görüşülüyor, vatandaş göremiyor. Dolayısıyla CHP muhalefet yapmıyor oluyor."