BIST 10.657
DOLAR 32,06
EURO 34,81
ALTIN 2.423,18
HABER /  GÜNCEL

NATO Komutanı'ndan Kılıçdaroğlu'na cevap!

NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges, Kılıçdaroğlu'nun merak ettiği Patriot füzesi sorusunu cevapladı.

Abone ol

NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges, ''Patriotlar bir savunma sistemi. Bu sistemle uçuşa yasak bölge oluşturulması ya da saldırı yapılması mümkün değildir'' dedi.

İzmir'de yarın düzenlenecek törenle faaliyete geçecek olan NATO Müttefik Kara Komutanlığı'nın

kiliçdaroğlu.jpg

KILIÇDAROĞLU NE DEMİŞTİ?

Bize bu füzeler niye geliyor, çıkıp biri açıklasa. Hükümet'e sormak gerekiyor. Suriye ya da başka ülkeden Türkiye'ye balistik füze tehdidi oldu mu? Böyle bir tehdidi duymadık, varsa tehdit o ülkeyi açıklayın. Niçin 6 ay önce değilde şimdi bu füzeler Türkiye'ye geliyor. Suriye olayıysa 6-7 aydır olaylar devam ediyor. Eğer 'Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturacağız onun için bu füzelere ihtiyacımız var' diyorsanız onu da söyleyin; bu millet bilsin.(HABERİNDE DEVAMNI OKU)

tanıtım toplantısında konuşan Korgeneral Frederick Ben Hodges, gazetecilerin Türkiye'nin patriot talebiyle ilgili sorularını yanıtladı.

PATRİOTLAR BİR SAVUNMA SİSTEMİ

Bu talebin NATO'nun karar organı olan Kuzey Atlantik Konseyi tarafından değerlendirildiğini belirten Hodges, şöyle devam etti:

''Patriotlar bir savunma sistemi. Bu sistemle uçuşa yasak bölge oluşturulması ya da saldırı yapılması mümkün değildir. Bu konuda henüz bir karar alınmadı. Konu değerlendirme aşamasında. Karar için 28 üyenin de olumlu görüş vermesi gerekir ancak ben teorik olarak bir üyenin karşı çıkması için bir neden göremiyorum.''

NATO Müttefik Kara Komutanı Korgeneral Frederick Ben Hodges, ''Türkiye'nin sınırı, NATO'nun sınırıdır. (Ani saldırı) Böyle bir durumda Kuzey Atlantik Konseyi derhal toplanır, herhangi bir gecikme olmaz'' dedi.