BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,95
ALTIN 2.446,75
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a aslan parçası dedi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nu hedef aldı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Erdoğan'a "aslan parçası" diye hitap eden Kılıçdaroğlu, 1 yıl önce Gazze'ye gidecek yardım gemilerine donanmanın eşlik edeceğini söylediği demeci gündeme getirdi.

Davutoğlu'nu çapsız ve kalitesiz ilan eden Kılıçdaroğlu, hedefindeki bakanı fındık kadar beyni olmamakla eleştirdi.

Davutoğlu'nun çocuklarını kaybeden Filistinli babaya sarılıp ağlamasını eleştiren Kılıçdaroğlu, o fotoğraf için ""Türkiye'de binlerce şehit anası var. Onlara sarılıp ağlasaydın. Burada Uludere’den gelen analar var onlara sarılıp ağlasaydın" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a seslenerek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'nu görevden almasını istedi.

Muhteşem Yüzyıl tartışması da Kılıçdaroğlu'nun da gündemindeydi. Kılıçdaroğlu, hedefindeki Erdoğan'ı "TV dizisi ile belgeyi karıştıran adamın 21. yüzyılda başbakan olması ayıp değil midir?" sözleriyle eleştirdi.

ULUDERE KATLİAMINDAN EDOĞAN SORUMLU

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısına Uludere'de hayatını kaybeden 35 vatandaşı anarak başladı:

"Uludere annelerine söz veriyorum. Bunun sonunu bırakmayacağız. Onlar da bizim çocuklarımız. 35 yurttaşın katlinden sorumlu olan kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sınır ötesi yetkisini Meclis hükümete vermiştir. Hükümet te  yetkisini katlederek kullanmıştır. Bunun hesabını soracağız."

24 Kasım Öğretmenler Günü'nü de unutmayan Kılıçdaroğlu, hükümetin eğitim politikalarına çattı:

ÖĞRETMENLER İÇİN AĞLAMA DUVARI

Açlığa mahkum ettiğniz öğretmenler çocuklara bir şey vermez. Öğretmenin para sorunu olmamalı, geleceğe hazırlamalı. 24 Kasım öğretmenler günü hep beraber öğretmenlerin sorunlarını tartışıyoruz. Öğretmenler için ağlama duvarı. CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kavramı olmayacak.

BELGESEL İLE DİZİYİ KARIŞTIRIYOR

500 bin yurttaşın kredi kartı borcunu ödeyemediğini belirten Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı hedef alarak sözlerine şöyle devam etti:

"Bu yılın ilk 9 ayında bankalara borcunu ödeyemeyenlerin artışı yüzde 68. Biz neyden bahsediyoruz? Muhteşem Yüzyıl’dan. Gündemi çalmak istiyorlar. Vatandaşa derdini unutturmak istiyorlar. TV dizisi ile belgeyi karıştıran adamın 21. yüzyılda başbakan olması ayıp değil midir?

CARİ AÇIKTA İKİNCİYİZ

Bu gidişle Türkiye asla ve asla ilk 10 ekonomi arasına giremeyecektir. Bunu ben değil uluslar arası kuruluşlar söylüyor. Biz söylesek CHP muhalefet ediyor derlerdi, herhalde OECD’nin muhalefet edecek hali yok. 2060’a kadar ülkeler ne olacak diye analizler yapmışlar. Çıkan sonuç bizim için hoş değil. 2002’de cari açıkta dünyada 40. sıradaydık. 2012’de cari açıkta dünyada ikinciyiz. Çünkü üretmeden, elin parasıyla tüketiyoruz. Bir çılgınlıktır gidiyor. Fatura kime çıkacak biliyor musunuz? Vatandaş bu ülkenin çiftçisine, emeklisine baksın. Fatura bunlara çıkacak. Bu ülkenin üreten güçlerine çıkacak."

BU AYIBI KABUL EDEMİYORUM

Hükümetin Nükleer araştırma merkezi CERN'den ayrılma düşüncesini eleştiren Kılıçdaroğlu, "70 milyon lira için CERN'den çıkıyorsan vay bu ülkenin haline. Bu ayıbı kabul edemiyorum ve hükümeti tekrar düşünmeye davet ediyorum" dedi. Kılıçdaroğlu eleştirilerini şöyle sürdürdü:

"TOKİ’de yolsuzluk 60 milyon dolardı. Bakan da kabul etti hani. Yolsuzluğa gelince parayı buluyorsun. Bu ayıbı kabul edemiyorum. Hükümeti yeniden düşünmeye davet ediyorum. TÜBA diye bir kuruluş var Türkiye Bilimler Akademisi. Oraya seçilecek insanları bilim insanları seçerdi. Bunlar geldi ben seçeceğim dedi. Kimsin sen? Dizi ile belgeseli bilmeyen adam mı Türkiye'nin fizikçilerini belirleyecek. 31 fizikçi Başbakan’a mektup yazdı. ‘Yapmayın’ dedi. TÜBA’yı perişan ettiler. 70 milyon için Türkiye geleceğini satamaz."

BAŞBAKANIN HABERİ YOK

Patroit füzeleri için Erdoğan'ın bir süre önce 'NATO'dan füze talebimiz olmadı iddialar asılsız." dediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, hükümetin kendi arasında düştüğü duruma değindi:

"Patriot için talepte bulunuyoruz, Başbakan ‘haberim yok’ diyor. Savunma Kurulu’nun başkanı benim diyor. Senin çok şeye başkan olduğunu biliyoruz da. MSB ve Genelkurmay Başkanı var, üçümüzün haberinin olması lazım diyor. Dışişleri Bakanlığı’ndan bir yetkili bunu söylüyorsa bilgileri olması lazım. Ama Başbakan’ın haberi yok. Bu haberin uydurma olduğunu söylüyor.
AKP Genel Başkan Yardımcısı 22 Kasım’da ‘NATO’dan talep ettik, tetiği bizde olacak’ diyor. Tetiğin bizde olacağını biliyor, nerede konuşlanacağını bilmiyor. 2 saat sonra bakmış ki boyunu aşmış, düzeltme yapıyor, tetik NATO ve TSK’da olacak diyor. Bu hükümete bakar mısınız? Bir başbakan var, halkına yalan söylüyor, bir genel başkan yardımcısı var 2 saatte sözünü yalanlıyor.  Milli Savunma Bakanı da açıklama yapıyor. Nerede konuşlanacağı, komutasının kimse olacağına önümüzdeki hafta karar verilecek diyor."

UÇUŞA YASAK BÖLGE İÇİN Mİ?

Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

''Patriot için talepte bulunuyoruz, Başbakan 'Haberim yok' diyor. Kendi halkına yalan söyleyen bir Başbakan. 22 Kasım'da AKP sözcüsü açıklama yapıyor, 'NATO'dan talep ettik, tetiği bizde olacak' diyor. Hani Başbakan'ın haberi yoktu, Başbakan'ın haberi yok ama sözcünün haberi var. Bu açıklamadan 2 saat sonra bakıyor ki boyunu aşan bir laf etmiş, düzeltme yapıyor. Yetkinin, NATO ve TSK'da ortaklaşa olacağını söylüyor. Bu Hükümet'e bakar mısınız? Bir Başbakan var halkına yalan söylüyor, bir sözcü var Başbakan'ı yalanlıyor. Bu Hükümet, ülkeyi savaşın eşiğine getiren Hükümet'tir. Başbakan'ı yalanlayan sadece o değil. Milli Savunma Bakanı açıklama yapıyor. Yalanlardan birisi de Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu.

Dünyada füze sistemlerine sahip olan üç ülke Hollanda, ABD ve Almanya. Hollanda ve Almanya parlamentolarında Türkiye'nin Suriye'ye karşı saldırgan tutumu nedeniyle Patriot füzesini gönderelim mi göndermeyelim mi tartışmaları var. Bize bu füzeler niye geliyor, çıkıp biri açıklasa. Hükümet'e sormak gerekiyor. Suriye ya da başka ülkeden Türkiye'ye balistik füze tehdidi oldu mu? Böyle bir tehdidi duymadık, varsa tehdit o ülkeyi açıklayın. Niçin 6 ay önce değilde şimdi bu füzeler Türkiye'ye geliyor. Suriye olayıysa 6-7 aydır olaylar devam ediyor. Eğer 'Suriye'de uçuşa yasak bölge oluşturacağız onun için bu füzelere ihtiyacımız var' diyorsanız onu da söyleyin; bu millet bilsin. Bu millet, çocuğuna eline silah verip cepheye gönderdiği zaman gerekçesini bilmek zorundadır. Yoksa bu füzeler Kürecik istasyonunu korumak için mi geliyor? Onu da bilmeye ihtiyacımız var. Yoksa kapalı kapılar ardında İsrail ile yapılan pazarlıkların sonucu Patriot füzeleri Türkiye'ye mi konuşlandırılacak? Bu 5 soruyu AKP Hükümeti'nin ülkeye açıklaması lazım. Davutoğlu, 'Suriye'den bize tehdit geliyor o nedenle Patriot füzeleri geliyor' diyor. Suriye'nin işi başından aşkın zaten, orada iç çatışma var, savaş noktasına gelmişler, Türkiye'ye mi saldıracaklar? Fındık kadar beyni olan, bunun böyle olmadığını gayet iyi bilir. O füzeler buraya niye geliyor? Yoksa İran'dan İsrail'e yönelik herhangi bir saldırı olduğunda Kürecik istasyonunu korumak için bu o füzeler buraya geliyor? Neden İran, Rusya rahatsız?''


İSRAİL'İN GÜVENLİĞİ İÇİN Mİ?

"Eğer güvenlik tehdidi varsa adresi veriyorum. O adres AKP hükümetidir" diyen Kılıçdaroğlu "Patriotlar bize niye gelecek? Çıkıp bize açıklasınlar. Suriye'den balistik füze tehdidi oldu mu? Niçin altı ay önce değil de şimdi geliyor" diye sordu.

Füzelerin ayrıca İsrail’i korumak için mi geldiğini soran CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, konuşmasında şunları söyledi:

“Halka doğruları söylemek zorundadırlar. O füzeler buraya niye geliyor? Yoksa İran’ın İsrail’e yönelik herhangi bir saldırısı olduğunda Kürecik istasyonunu korumak için mi o füzeler buraya geliyor? Neden İran rahatsız, neden Rusya rahatsız?

FINDIK KADAR BEYNİ OLAN

CHP lideri bu soruların ardından eleştiri oklarını Davutoğlu'na yöneltti:

"Davutoğlu diyor ki "Suriye’den bize tehdit geliyor. O nedenle geliyor." Suriye’nin işi başından aşkın. İç çatışma var. Onu bırakıp da Türkiye’ye mi saldıracak. Fındık kadar beyni olan bunun böyle olduğunu bilir.Neden İran, Rusya rahatsız. Kürecik konusunda da yalan söylüyorlar. NATO tesisi diyorlar. 4 harfin ne anlama geldiğini bilen herhangi biri Kürecik’in NATO’nun tesisi olamayacağını bilir. "

İÇİME SİNDİREMİYORUM

Erdoğan'ın "Türkiye bir NATO toprağı" ifadesinin tarihe utanç cümlesi olarak geçeceğini savunan Kılıçdaroğlu, hedefindeki isme böyle çıkıştı:

"Hadi dizi ile belgeseli bilmiyorsun. Türkiye'nin NATO üyesi olduğunu bilmez misin? Çıkacaksın bu milletten özür dileyeceksin, yanlış söyledim diyeceksin. Türkiye güvenilmez itibarsız oldu. İçime sindiremiyorum. Bu ülkede pek çok başbakan geldi, ama hiçbirisi uluslararası arenada alay konusu olmadı."

ASLAN PARÇASINI ALNINDAN ÖPME FIRSATIM OLMADI

Bir yıl önce El Cezire'ye Gazze'ye gidecek gemilere donanmanın eşlik edeceğini söyleyen Erdoğan'ı topa tutan Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Ortadoğu'da bir olay olsaydı ilk Türkiye'nin kapısını çalarlardı. Şimdi öyle bir şey yok. 8 Eylül 2011'de El Cezire'ye bizim aslan parçası demeç veriyor: Bundan böyle Gazze'ye yardım götürecek gemilere donanmamız eşlik edecek diyor. Ertesi gün gazeteler Donanmamız Gazze yolunda diyor. Çünkü Başbakan söylüyor. Önemli bir laf. Ben de bu aslan parçasına bir çağrıda bulundum. Dedim ki "Gazze'ye yardım götüren gemilere Türk savaş gemileri nereye kadar refakat edecek. Gazze limanına kadar gidecekse seni alnından öpeceğim.' Bunun üzerinden 2. yıla girdik. Alnından öpme fırsatım olmadı. Ne diyeyim. Şimdi rol kapmaya çalışıyorlar.

ŞEHİT ANASINA SARILSAYDIN

Davutoğlu'nun Gazze'de çocuklarını kaybeden Filistinli babaya sarılarak ağlaması Kılıçdaroğlu'nun gündemindeydi:

"Gazze olaylarında Mursi devreye girdi. Bizimki başladı ağlamaya. Emin olun yapmacık fotoğraf. Ağlayacaksan bu ülkede binlerce şehit anası var, onlardan birine sarılıp ağlasaydın bari.  Uludere'den analar gelmiş. Gel onlara sarıl ağla. Sonra rol kapacak ya demeç verdi, 'Ateşkes sağlandı' dedi. 2 saat sonra Gazze’ye bir füze daha."

MURSİ KESKİN NİŞANCI

İsrail'in Gazze'ye saldırısında Türkiye'nin arabuluculuk rolünün kalmadığını savunan Kılıçdaroğlu, Mursi'nin başarısından söz etti:

"Obama, Mursi ile ilgili ilginç şeyler söyledi: "İdeolojiye pek az yer veren bir mühendisin hesaplılığıyla hareket etti. Mursi keskin bir nişancı. Ne söz verdiyse yerine getirdi."
Bizimkiler dünyanın sözünü verdi. Yerine getirmedi ya. Bu söz kimin içine söyleniyor. Herkesin satır aralarını okuması lazım. Bu işin gizli mimarı Erdoğan’mış. Türkiye yer altı örgütü mü gizli mimarı olsun."

"DAVUTOĞLU'NDAN ÇAPLI ÇIKACAKTIR"

Siyasette ahlak konusuna değinen Kılıçdaroğlu, sözü AK Parti'nin üye kaydına ve Davutoğlu'na getirdi:

"Sahte oy pusulası ile Meclis’te gösteriyorlar kendilerini ama umredeler. Şu sahtekarlığa bak
Üyelerimizi kendi partilerine üye yapmışlar. Kim daha çok üye kaydederse onu turistik geziye götüreceklermiş. Ülkeyi bu hale getiren kişi senin Dışişleri Bakanın. Kalitesi, çapı ortada. Bir şey yapmak istiyorsan Davutoğlu’nu Dışişleri Bakanlığı’ndan alacaksın. Herhangi bir AKP’li vekili getir oraya, Davutoğlu’ndan daha çaplı çıkacaktır."