BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  GÜNCEL

Titanik menüleri açık artırmada rekor kırdı

Titanik gemisinden kalma iki menü İngiltere'de bir açık artırmada toplam 100 bin sterline satıldı.

Abone ol

Titanik gemisinden kalma iki menü İngiltere'de bir açık artırmada toplam 100 bin sterline satıldı.

Geminin birinci sınıf menüsü 64 bin sterline, ilk seferi şerefine Belfast'ta düzenlenen VIP yemeğin menüsü ise 36 bin sterline alıcı buldu.

Henry Aldridge and Son adlı müzayede şirketinin Cumartesi günü Wiltshire'da düzenlediği açık artırmada satılan ve iki kardeşe ait olan menülerin fiyat rekoru kırdıkları belirtiliyor.

Richard ve Stanley May kardeşler, bir haftalık balık avı tatili için İrlanda Denizi'ni geçip Cork kentine gitmek için İngiltere'nin Southampton kentinden yola çıkan Titanik'e binmişler.

Müzayedeciler, taze istakoz, türlü ve fırında dana eti gibi yemekler içeren ve özel bir koleksiyoncunun satın aldığı menünün birinci sınıf yolcuların yaşam tarzına ışık tuttuğunu belirtiyor.

Aynı müzayedede satılan ikinci menü ise 31 Mayıs 1911'de Belfast'taki Grand Central Hotel'de düzenlenen ve seçkin konukların davet edildiği bir yemekten kalma.

69 kişinin katıldığı bu davetin menüsü kaz ciğeri ezmesi ve kaplumbağa çorbasının da aralarında bulunduğu 12 çeşit yemek içeriyor.

Yemeklerin yanında sunulan en iyi şarap ve alkollü içkiler yanında, limon suyu, su, buz, şampanya ve romdan yapılan damak temizleyici bir içki de sunulmuş.

36 bin sterline özel bir koleksiyoncuya satılan bu menü de rekor kırdı.

Müzayedeci Andrew Aldridge, Titanik'e ait hatıra eşyalar arasında, sefer öncesi kutlama etkinliklerinden kalma nesnelerin nadir olduğunu vurguladı.