BIST 10.173
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.440,47
HABER /  GÜNCEL

Filin yaptığı resim eBay'de satıldı

Hayvanat bahçesindeki bir filin yaptığı resim, doğal hayatı koruma amaçlı bir projeyi finanse etmek için internet üzerinden satıldı.

Abone ol

Hayvanat bahçesindeki bir filin hortumuyla yaptığı resim, internet üzerinden açık artırmayla satış yapan eBay'de, koruma amaçlı bir projeyi finanse etmek amacıyla 360 sterline satıldı.

İngiltere'deki Whipsnade Hayvanat Bahçesi'nin "misafir ressamı", Karishma adlı 14 yaşındaki Asya filinin "soyut" tarzda imzaladığı resim Northamptonshire'de bir alıcı buldu.

Filin 20 dakikada yaptığı resim "benzersiz" olarak nitelendiriliyor.

Karishma 2011'de Bedfordshire'daki hayvanat bahçesinde resim yapmaya başladı; ancak tahtadan yapılma bir fil üzerine yaptığı bu resim ilk kez internet üzerinden satıldı.

Whipsnade Hayvanat Bahçesi'nden Kat Baldwyn, 1,5 metre genişliğindeki resmin aslında fotoğraf çekimi amacıyla yapıldığını, daha sonra ise Asya fillerini koruma amaçlı bir projeyi finanse etmek için satışa çıkarıldığını belirtti.

Baldwyn "Karishma hızlı bir ressam. Bir resmi tamamlaması 20 dakikasını alıyor." dedi.

Asya filleri Hindistan, Sri Lanka, Malezya, Endonezya ve Çin'de dağlık ve ormanlık alanlarda yaşıyor.

Afrika fillerinden ziyade soyu tükenmiş mamutlarla akraba olan bu filler ot, meyve, çalı çırpı ve ağaç dalı, kabuk ve kök ile besleniyor.