BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,78
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kelepçeyle cenaze namazı!

Beraberinde 4 jandarma eri ve bir astsubayla cenaze namazı kıldı.

Abone ol

Zonguldak'ın Kozlu beldesinde "taahhüdü ihlal" suçundan cezaevinde bulunan Raif Demir, solunum yetmezliği sonucu yaşamını yitiren babasının cenaze törenine izinli olarak katıldı.

Beraberinde 4 jandarma eri ve bir astsubayla törene gelen Demir, cenaze namazını kılmak için kelepçenin çıkarılması talebi reddedilince sol eli yanındaki jandarma erine kelepçeli halde namaz kıldı. Babasının tabutuna da aynı şekilde omuz veren ve 4 jandarma erinin sürekli etrafında bulunduğu Demir, "Hizbullahçıları serbest bıraktılar, ben babamın cenazesini kelepçesiz kılamıyorum" diye tepki gösterdi.

Kozlu beldesinde yaşayan evli ve 5 çocuk babası Raif Demir, bir süre önce iddiaya göre bazı esnaftan beyaz eşya satın aldı. Satın aldığı beyaz eşyaları satıp paraya çeviren Demir'in, ilk taksidin ardından diğer taksitleri ödemediği öne sürüldü. Şikayet üzerine gözaltına alınan Demir, "taahhüdü ihlal" suçundan aldığı hapis cezası nedeniyle 3 ay önce cezaevine girdi. Yüzde 70 engelli raporu bulunan ve sakatlık maaşı alan, daha önce de aynı suçtan hapis yattığı öğrenilen Demir, iki ay sonra cezaevinden çıkacağı günü beklerken, dün 68 yaşındaki babası İsmail Demir'in solunum yetmezliği sonucu öldüğü haberiyle yıkıldı. Demir'in başvurusu üzerine savcılık, babasının cenazesine katılmasına izin verdi. Bunun üzerine Demir, bir astsubay ile 4 jandarma eri nezaretinde cenazenin defnedileceği Zonguldak Merkez Asri Mezarlık'a getirildi. İkindi namazı sonrasında kılınacak cenaze namazı için uzun süre araçta bekletilen Demir, ezan sesiyle birlikte araçtan çıkarıldı. Babasının cenaze namazını cemaatle birlikte saf tutarak kılmak isteyen Demir, jandarmanın kelepçeyi çıkartmak istememesi üzerine, "Bu ülkede Hizbullahçılar serbest bırakılıyor. Benim tahliyeme iki ayım var. Ben babamın cenaze namazını kelepçesiz kılamıyorum" diye bağırarak tepki gösterdi.

Arkasında iki asker, sağ tarafında silahlı asker, sol eli yanındaki jandarmaya kelepçeli olarak cemaatle birlikte cenaze namazı kılan Demir, babasının tabutunu taşımak istedi. Ancak bu isteği de kabul edilmeyince "Son kez babamı sırtımda taşımak istiyorum" diyerek astsubaydan izin istedi. Yakınları ve cemaatin de araya girmesi üzerine Raif Demir'in bir süre yine eli kelepçeli halde babasının tabutunu taşımasına izin verildi.