BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.494,61
HABER /  DÜNYA

Kediyi kaçıran 3 kiloluk fare

Kayahan'ın ünlü şarkısı gerçek oldu! Çin'de tam 3 kiloluk bir fare yakalandı. Bu fareyi gören kediler kaçacak delik arar.

Abone ol

Çin'in güney kıyısında bulunan 6 milyon nüfuslu Fuzhon kentinde bugünlerde en çok "yakalanan dev fare" konuşuluyor. Sadece kuyruğu 30 santim ve yaklaşık 3 kiloluk dev fare, görenleri şaşırttı.

Belediye ekiplerini arayan vatandaşlar görüdklerini anlatınca, belediye derhal uzman bir ekip gönderdi.

Fareyi yakalayan ve yerel gazetelerde kıcasa Bay Şian olarak geçen kişi, yakaladığı farenin "ender rastlanan bir tür, ya da mutasyona uğramış bir fare olabileceğini" söyledi.

Fareyi incelemeye alan bir grup veteriner ise bunun mutasyona uğramış bir "bambu faresi" olabileceğini, ancak tüm incelemeler bitmeden kesin bir şey söylemenin mümkün olmadığını söylediler.

Bambu faresi, Çin'de birçok yerde et pazarlarında satılıyor ve çeşitli şekillerde tüketiliyor.

Dünyanın en büyük faresi ise "Dev Afrika Faresi". Bu tür fareler 91 santimetre ve 4 kilo ağırlığında olabiliyor ve genellikle vahşi doğada yaşıyor.

Çin'de yakalanan dev fare ile "Dev Afrika Fareleri" arasında hiçbir benzerlik belirlenemedi. Ancak onu inceleyenlerden uzman veteriner Li Kan "Küresel ısınmanın etkisiyle bir mutasyonun etkisi söz konusu olabilir" dedi.