BIST 10.775
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.502,24
HABER /  GÜNCEL

Bakan Eroğlu Kırklarelinde

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, ''Bu coğrafya kritik bir coğrafyadır. Millet, vatan ve bayrak sevgisiyle gençlerimizi yetiştirmeliyiz'' dedi.

Abone ol

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ''Bu coğrafya kritik bir coğrafyadır. Millet, vatan ve bayrak sevgisiyle gençlerimizi yetiştirmeliyiz'' dedi.

Bakan Eroğlu, Kırklareli'nin Pınarhisar ilçesinde, Keçici Eğitim, Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfınca (KESAV) yaptırılan Hüseyin Keçici Meslek Yüksekokulunun açılış törenine katıldı.

Açılıştaki konuşmasında, Türkiye'nin geleceğinin gençlere emanet edileceğini belirten Eroğlu, bu nedenle de gençlerin çok iyi eğitim alması gerektiğini söyledi.

Kendisinin de eski bir eğitimci olduğunu anımsatan Eroğlu, ''Yıllarca ben de hocalık yaptım. Daha sonra siyasete atılınca, milletvekili olabilmek için istifa etmek durumunda kaldım. Dolayısıyla eğitimin önemini en iyi şekilde bilenlerdenim. Hükümetimiz eğitime büyük önem veriyor. 2007 yılında Kırklareli Üniversitemizin hükümetimiz zamanında kurulması bunun bir göstergesidir'' dedi.

Pınarhisar KESAV Hüseyin Keçici Meslek Yüksekokulunun açılışını yapmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Eroğlu, başarının ancak eğitimle yakalanabileceğini belirterek, okulu yaptıran hayırsever iş adamı Ali Osman Keçici'ye teşekkür etti.

Gençlerin eğitiminde üç temel şart olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

''Birinci şart gençlerimizi eğiten hocalarımızın gayretidir. İkinci şart talebelerimizin gayretidir. Gençlerimiz gayret etmezse, büyük düşünmezse başarı sağlanmaz. Üçüncü şartımız ise gençlerimizin eğitim gördükleri yerlerdeki fiziki imkanlardır. Bu üç şart sağlandığı takdirde başarı kendiliğinden gelecektir.''

Eroğlu, 21. yüzyılın büyük düşünenlerin asrı olacağını belirterek, büyük düşünmeyen milletlerin bir varlık gösteremeyeceğini söyledi.

Gençlerin dünya devletleriyle yarışacak bilgi ve tecrübeye sahip olması gerektiğini vurgulayan Eroğlu, şunları kaydetti:

''Biz büyük bir millet olarak, destanlar yazmış şanlı milletin evlatları olarak büyük düşünüp geleceğe adım atmalıyız. Gençlerimizin bütün dünya devletleriyle yarışacak bilgi, tecrübe ve heyecana sahip olması gerekir. Bu coğrafya kritik bir coğrafyadır. Millet, vatan ve bayrak sevgisiyle gençlerimizi yetiştirmeliyiz. Bu coğrafyada ayakta kalabilmek için çok üretmek ve çok çalışmak gerekir. Bunun için hep beraber çok çalışıp ülkemizi geleceğe taşıyacağız.''

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş da konuşmasında, hayırsever iş adamı Ali Osman Keçici'ye eğitime verdiği destekten dolayı teşekkür etti.

Kırklareli halkının eğitime büyük önem verdiğini aktaran Vali Coş, üniversitenin önceden kendileri için bir rüya olduğunu, bu rüyanın gerçeklemiş olmasından mutluluk duyduklarını ifade etti.

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ise Kırklareli halkına hizmet vermekten büyük mutluluk duyduğunu vurgulayarak, meslek yüksekokulunun kurulmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalardan sonra Bakan Eroğlu ve beraberindekiler açılışını yaptıkları Pınarhisar KESAV Hüseyin Keçici Meslek Yüksekokulunu gezdi. Ardından Bakan Eroğlu, AK Parti Pınarhisar Koordinasyon merkezinin açılışını yaptı.

Eroğlu, daha sonra Kırklareli Valisi Coş'u makamında ziyaret etti. Vali Coş, Bakan Eroğlu'na ilde yapılan yatırımlarla ilgili bir brifing verdi.

Bakan Eroğlu, daha sonra Yayla Mahallesi'nde bir kahvehanede vatandaşlarla bir süre sohbet etti.