BIST 10.562
DOLAR 32,25
EURO 35,00
ALTIN 2.475,99
HABER /  GÜNCEL

Kediye ezmedi, denize uçtu

Arabayı kaçırdı. Arkadaşlarını aldı. Sahilde tur atıyorlardı. Önlerine bir kedi çıktı ve ...

Abone ol

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi’ne bağlı Değirmendere Beldesi’nde, babasından izinsiz aldığı minibüsle arkadaşlarıyla birlikte gezmeye çıkan 17 yaşındaki O.Ç., önüne çıkan yavru kediyi ezmemek için direksiyonu kırınca araç denize uçtu. Kapıları açmayı başararak dışarı çıkan sürücü ve yanındaki 4 arkadaşı ölümden döndü.

Kuruçeşme mevkiinde dün gece saat 22.15’de meydana gelen olayda, O.Ç. babasına ait servis minibüsünü izinsiz alıp, aynı yaştaki arkadaşları Metin Can Gençhan, Fatih Ersan, Emre Eroğlu ve Bertan Gönülal ile birlikte gezmeye çıktı. Kuruçeşme mevkiinde, yolda karşılarına bir yavru kedi çıkınca direksiyonu kıran O.Ç.'nin kullandığı otomobil, kontrolden çıkarak İzmit Körfezi’ne uçtu.

Minibüs yavaş yavaş suya gömülürken, O.Ç. ve arkadaşları minibüsün kapısını açarak dışarı çıktı. Ölümden dönen gençler, çevreden yetişen diğer araç sürücülerinin de yardımıyla sahile çıktı. Gözaltına alınan O.Ç. ifadesinde minibüsü babasından izinsiz olarak aldığını belirterek, “Aniden önüme yavru bir kedi çıktı. Onu ezmemek için direksiyonu sert bir şekilde kırdım. Ancak yeniden toparlayamayınca denize uçtuk'' dedi.

O.Ç. ve arkadaşlarının alkollü olmadıkları belirlendi. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.