BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kedi gibi miyavlayan papağan

Zonguldak'ta, evcil hayvan satıcısı 25 yaşındaki Onur İzli'nin 'Yakup' adlı papağanını kedi gibi miyavlarken görenler şaşırıyor.

Abone ol

Nizam Caddesi'ndeki dükkanında balık ve kuş satışı yapan Onur İzli, 3 yıl önce İstanbul'dan satın aldığı papağanı işyerinde beslemeye başladı. İzli'nin 25 yaşındaki papağanı, 6 ay önce dükkanının bulunduğu pasajda mahsur kalan kedinin uzun süre miyavlamasından sonra onun gibi miyavlamaya başladı.

Kafesinde zaman zaman kedi taklidi yaparak ilgi odağı olan Yakup, çevredeki esnafların da maskotu haline geldi. Onur İzli, papağanının bu özelliğinin 6 ay önce pasajda bir sokak kedisinin mahsur kalmasından sonra ortaya çıktığını söyledi. Onur İzli, şöyle konuştu

Gece pasaja kedi girmiş. Yakup da cam kenarında duruyordu. Kedi miyavlayınca, papağanların taklit yeteneği olduğundan Yakup da sesini taklit etmeye başladı. Sabah dükkana geldiğimizde baktık bir 'miyav' sesi. Çok ilgi çekiyor. Gelen müşterilerimiz 'dükkanda kedi mi var' diye soruyor. Çok isteyen oluyor ama satmaya niyetimiz yok. Çok sevdiğimiz bir hayvan.