BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

BDP'li vekiller İmralı'ya hareket etti

Abdullah Öcalan'la görüşecek olan BDP'li vekiller Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait bir botla İmralı'ya hareket etti

Abone ol

Önder'in elinde bir poşet, Buldan'ın elinde ise bir paketin olması dikkat çekti.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'dan oluşan BDP heyeti, İmralı Adası'na hareket edecekleri Ataköy'e, Buldan'a tahsis edilen TBMM'ye ait kırmızı ''030'' plakalı araçla geldi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Pervin Buldan'ın kırmızı plakalı makam aracıyla gelen heyet, Kıyı Emniyeti'ne ait KEGM 4 adlı tekneyle İmralı'ya doğru yola çıktı. BDP heyetine MİT Müsteşarlığı'ndan 2 kişinin ve cezaevi müdürünün de eşlik ettiği öğrenildi. Önder'in elinde bir poşet, Buldan'ın elinde ise bir paketin olması dikkat çekti.

BDP Grup Başkanvekili Pervin Buldan, İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ve Diyarbakır Milletvekili Altan Tan'dan oluşan heyet, İmralı'ya gitmek üzere saat 09.20 sıralarında Ataköy Marina'dan hareket etti.

2 SAATLİK YOLCULUK

 Herhangi bir açıklama yapmayan heyet, 2 saatlik yolculuktan sonra İmralı'ya varacak.

'DÖNÜŞTE İNŞALLAH'

İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, gazetecilerin soruları üzerine, herhangi bir açıklama yapmayacaklarını belirterek, ''Dönüşte inşallah'' ifadesini kullandı. Önder, dönüş saatinin ise belli olmadığını söyledi.

3 Ocak 2013'te İmralı görüşmelerinde yeni bir sayfa açılmış, MİT ve avukatların yanı sıra Mardin Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk ve BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata İmralı'ya giderek Abdullah Öcalan ile görüşmüştü.