BIST 9.541
DOLAR 32,50
EURO 34,82
ALTIN 2.489,89
HABER /  GÜNCEL

Burcunuzla ilgili bunları ilk kez duyacaksınız

Astroloji deyince ilk akla gelen isimlerden biri Ata Nirun... Astrolog Ata Nirun hiç bir yerde yayınlanmamış burç yorumlarını İnternethaber.com okuyucuları ile paylaştı

Abone ol

İNTERNETHABER.COM/ NESRİN YILMAZ Ata Nirun, sadece astrolog değil, aynı zamanda yazar, medya danışmanı ve kişisel gelişim uzmanı. Çok yönlü bir astrolog yani ama o tüm bunlarla da yetinmemiş, 1963-1970 yılları arasında müzikle uğraşmış, kontrbas, bas gitar ve gitar çalarak çeşitli gruplarda çalışmış. Çok sayıda kitabı var, onlardan bazılarının isimleri şöyle:


1997 Almanak Kitabı
Mars Gezegeni Kitabı
Geçmişten Geleceğe Nostradamus Kitabı
Nuh’un Seyir Defteri Kitabı
Kıyamet Almanağı Kitabı
Jesus’s Life in Russian Art (İng.) Kitabı
Panaya Kapulu (Meryem Ana Evi’nin Sırrı) Kitabı
Türkiye’de Ruhçuluk Kitabı
Türkiye’de Ruhlar ve Ruhçular Kitabı
Kozmik Şakacı Kitabı
Yaşlanmadan Açacağınız 78 Kapı Kitabı
Gizemli 78 Kapı Kitabı

Ülkemizde bolca bulunan astrologların içinden sivrilip çıkmayı başarmış değerli bir bilim adamı aslında o. Yorumlarını takip edenler bilir, değişiktir. En son Hürriyet Gazetesi'nde günlük burç yorumları yazıyordu, sonra bir gün yazmamaya başladı. Kendisine ulaştım ve hem Hürriyet'ten ayrılma sebeplerini sordum hem de astrolojiyle ilgili genel bilgiler aldım.

 BİR SABAH KALKTIM VE YERİMDE BAŞKA BİRİ VARDI

Siz Türkiye'de en çok güvenilen astrologlardan birisiniz ve Hürriyet'teki astroloji köşenizi okumadan güne başlamayan çok sayıda okurunuz olduğunu biliyorum, ne oldu da Hürriyet'le yollarınız ayrıldı?

"Bu gerçekten çok garip bir olay, ben de bir neden bilmiyorum çünkü bir açıklama yapmadılar, ben de tabii ki sormadım. Bir sabah baktığımda yerimde bir takım kadınlar vardı. Birisi rüya yorumları yapan astroloji dışı bir hanım, ötekisi ise Amerikalı bir diğer hanım, bu hanım ise Astroloji adına hiçbir eseri, kuramı olmayan birisi, yani ABD’de her sokakta bulunan pop astrologlardan."

Hürriyet gazetesinden ayrıldıktan sonra Hürriyetle hiç görüşmeniz olmadı mı? Bu çok büyük bir haksızlık, bunu neden yapmış olabilirler?

"Hala bir görüşme olmadı, bundan sonra da pek sanmıyorum. Bunun neden böyle olduğunu açıklamak uygarca bir davranış olurdu. En azından bunu yapabilirlerdi. Dünyanın burçok yerinde, tabii ki medyanın köklü ve güçlü olduğu ülkelerde çalışanların geçen yıllarla ölçülen bir kimliği vardır. Bu kimlik uzun yılların geçmesiyle kazanılır ve herkes o kişiyi kazanılmış olan kimlikle bütünleştirmiştir. Burada en tatsız olan bu, yaklaşık 20 yıldır Hürriyet veya Doğan grubunun verdiği kimlikle yaşıyorsunuz, herkes sizi böyle tanıyor derken dün ortalya çıkmış olan birisi herşeyi elinizden alıveriyor. Zaten Astroloji gibi dar alanda zor yer ediniliyor, çok emek veriliyor. Sonuç olarak sanırım bu olay, bu tür değerleri bilmeyen yetkili ve etkili amatörlerin işi."

ASTROLOJİ ELDEN GİDİYOR 

Benim de dahil olduğum bir çok kişi, ki binlerce olduğuna eminim, sizin yorumlarınızı okuyarak başlıyordu güne, bundan sonra günlük burç yorumlarını okuyucularınız nereden takip edebilir?

"Şimdilik hiçbir yerden, düşünüyorum, belki de artık hiç yazmam."

Bundan sonra astroloji ile ilgili çalışmalarınıza nasıl devam edeceksiniz peki? Yani belki e hiç yazmam dediniz ama Türkiye'de bu bilimin sizin gibi değerli bir astrologlara ihtiyacı var, nasıl bırakıp gideceksiniz?

"Siz bunu takdir ediyorsunuz, çok güzel ve çok teşekkürler. Yine bir Astrolog olan yakın dostum Ozan Güner ile bir site oluşturmayı düşündük veya düşünüyoruz."

Sözlerinizden anladığım kadarıyla biraz kırgınlık var sanki, birilerine kızdığınız için mi belki de hiç yazmam diyorsunuz?

"Elbette daha önce de söylemiştim, astroloji elden gidiyor ve çok yakında artık dönüşü olmayan noktaya geleceğiz. Daha önce Astroloji’ye ilgi artıyor diye seviniyorduk, bu sevinç artık kabusa dönüştü. Çoğu konunun ne olduğunun farkında bile olmayan bin sürü kendiniz bilmez artık ortada Astrolog olarak geziyorlar. Bir üstelk kadın astrologların kendi içlerinde inanılmaz çatışmaları ve kıskançlıkları var. Bu ortamda gerçekten yoruluyor ve üzülüyorum."

TWİTER ASTROLOJİ İÇİN YETERLİ DEĞİL 

Neden biraz gündemin dışında kalmayı tercih ediyorsunuz, oysa siz de televizyon programlarıyla anlaşıp günlük yorumlar için ekrana çıkabilirsiniz?

"Bu tür programların yararlı olduğundan emin değilim. Geçmişte yaptım ama hoş olmadı ve çok yorucu."

İnterneti astrolojik bilgiler için yeterli derecede kullanabiliyor musunuz?

"Pek anlamadım ama benim düzeyimdekiler için zaten çok büyük ve yeterli kütüphanelerimiz var. İnternete pek gerek kalmıyor ama iletişim için yararlı."

Twitter'ı etkin kullanarak takipçilerinize ve sizin yorumlarınızı okumak isteyenlere ulaşabilirsiniz, bunu denemeyi düşünüyor musunuz?

"Evet bunu yapacağım ama burç yazmak şeklinde değil, Twitter bu tür işler için değil bence fakat daha çok kullanmalı ve önemsemeliyim."

ASTROLOJİ DERSLERİNE TÖVBE ETTİM 

Bildiğim kadarıyla astroloji dersleri veriyordunuz, devam ediyor mu? Sizden ders almak isteyip de İstanbul'da yaşamayanlar için soruyorum, astroloji uzaktan eğitimle öğrenilebilir mi?

"Astroloji derslerine tövbe dedim, 6 aylık, bir iki yıllık kurslardan sonra kendini astrolog ilan edip, medyaya hemen burunlarını sokanları görünce bir daha ders vermemeye karar verdim. Bu nasıl bir hırstır, anlayamıyorum."

Astroloji ve burçlarla ilgili yorum yapmak için eğitim süresi ne kadar olmalıdır?

"Bu eğitim en azından on yıl ister ve sadece Astroloji öğrenmekle yani horoskop çizip birşeyler söylemekle bitmez. Öğrenci ezokerizm, astronomi, okültizm, mitoloji, tarih, coğrafya, biyoloji gibi konularda bilgi sahibi olmaladır. Iyi bir Astrolog, belli bir alanda iyi eğtilmiş birisidir, ondan sonra Astroloji ile ilgilenir."

ŞANSLI BURÇ YOKTUR 

Peki gelelim astrolojiye... Bu yıl bizleri neler bekliyor, 2013 yılının en şanslı burcu hangisi diye sorsam doğru bir soru olur mu?

"Astrolojide böyle bir soru olmaz zira şans diye bir şey yoktur, uyumluluklar vardır ama o da her birey için farklıdır."

Astrolojide şanslı burç yoktur diyorsunuz ama her yılın başında bütün gazetelerde bu yıl şu burcun yılı olacak tarzı haberler okuyoruz, bunlar yalan mı?

"Elbette öyle yazılacak, popülist Astroloji budur. Ben de yazıyordum. Doğal olarak yıl içinde bazı burçlarda bazı gezegenler artı veya eksi gelişmeler gösterirler, artı daha çok ise o burca daha şanslı diyebilirsiniz ama unutmayın ki bu bakış açısı bireye inildiğinde bir işe yaramaz."

Burcumuzu okurken yükselen burcumuzu okumak daha mı önemli, hangisini okumamız lazım?

"Şart değil, ileri Astroloji çalışmalarında yavaş yavaş Yükselen Burç kavramının önemi azalıyor. Ikisini de okuyun."

Doğum sırasında gökyüzünün durumu bir insanı hayatı boyunca şanslı ya da şanssız yapar mı?

"Hayır gelecek yazılmamıştır, geçmişte yaptıklarınız ve kararlarınız geleceği belirleyecek ve bir olasılık gerçekleşecektir. Astroloji size olasılıkları sunar."

Yıldız haritası çıkarmak için ne kadar süre gerekiyor?

- Eskiden bir ayı aşıyordu, şimdi ise bilgisayar aracılığı ile birkaç dakika.

Yıldız haritası çıkarmak için doğum saati önemli mi?

"Şart, muhakkak olmalı ya da en azından yaklaşık olarak bilinmeli. Haritayı çıkartmak artık bir kaç dakika ama yorumlamak günler ister. Hatta bunun için periyodik seanslar yapılır. Iyi bir yorum yanni horoskop okuma Astrologla istek sahibinin karşı karşıya gelmeleriyle daha iyi sonuçlar verir."

Türkiye'de yorumlarını güvenilir ve doğru bulduğunuz astrologlar var mı, kimler?

"Barış İlhan, Öner Döşer, Ozan Güner, Gufran Erkılıç, Metin Kiraz, Hakan Kırkoğlu güvenilir astrologlardan bazıları."

Neler olacağını bilmek yaşamınızı nasıl etkiliyor?

"Etkilemiyor çünkü insan denen varlığın yaptıkları, yapacakları o kadar belli ki, işin artık heyecanı ve gizemi kalmadı gibi. Bazen çok ender bireyler ve olaylar hariç tabii ki…"

Astroloji ile falı karşılaştırır mısınız?

"Karşılaştırmak gereksiz, bir su tasını veya kahve fincanını fal bakmak için de kullanırsınız, su veya kahve içmek için de… Ya da bir avuç bakla alır, yemek yapar veya fal açarsınız. Astroloji de böyledir, önemli olan sizsiniz yani amacınız ve tavrınız sizin falcı veya astrolog olduğunuzu belli eder. Yanlız Astroloji gerçekte çok yetenek isteyen bir sanattır…"

Astrolog Ata Nirun'un Hürriyet Gazetesi için yaptığı 2013 burç yorumları, gazeteden ayrılınca yayınlanmadı ama Nirun 2013 yılının burç yorumlarını İnternethaber okuyucuları için yayınlamamıza izin verdi.

İşte daha önce hiçbir yerde yayınlanmayan 2013 burç yorumları;

KOÇ BURCU

“2013’ün flaş burcu”

2013 yılı Koç Burcu için çok canlı, dinamik bir yıl öngörüyor, başarısızlık sizden uzaklaşıyor. Bazen yalnızlık veya melankolik dönemler yaşanabilir ama yeni yıl size gereken gücü sunacak. Sevdiklerinizden gereken olumlu tepkileri kısa zamanda görecek onun için kimseye karşı kırıcı olmamalısınız. Yansıyacak tüm sevgi enerjilerine ihtiyacınız var. 2013 başlarındaki yüksek enerjinizin sona doğru azaldığını fark edeceksiniz. Yapmanız gereken şey kaybolan enerjinizi geri kazanmak için zaman ve soğukkanlı olmalısınız. Eğer bireysel ve profesyonel sorumluluklarınız sizin ciddiye alıyorsunuz, yere çok sıkı basın, çok sağlam olun, doğru yerde doğru zamanlarda bulunun, duruşunuz iyi ise ve sorumluluklarınızın tam olarak farkındaysanız herşey yolunda gidecek. Eğer sorumluluklarınızı boşverirseniz ve kaçarsanız, stresli sonuçlar meydana gelebilir. Bunu unutmayın. Geçmişte aştığınız ve size deneyim kazandıran stresli dönemleri anımsayın.

2013’DE…

Sıcak sayılar, 15-16-35

Doğum taşları, elmas, sarı kuartz

Sıcak renkler, pembe, kırmızı, bordo

Gezegen Mars

Uyumlu burçlar, Aslan, Yay, Boğa

Uyumsuz burçlar, Koç, Başak, Terazi

Kişisel gelişim, kişiliğin özgürleşmesi, küçük ama etkin maceralar

Zaaflar, sıkıcılık, rutin yaşam

Uygun işler, siyaset, diplomasi, yatırımlar

Enerji Yang

Sağlık, beyin, baş ağrıları, migren, stres, gözler

BOĞA BURCU

*Hesaplaşma ve bilanço yılı”

2013’de yıldız haritaları Boğa Burcu’na, mutluluklar ve bazı hayal kırıklıkları ile dolu paket sunuyorlar. Yeni yılda öncelik muhakkak yaratıcılıkta olmalı, yıl içinde Boğalar büyük fikirler ve projelerle ortaya çıkacaklar. Korkulan Uranüs, Jüpiter ve Pluto üçlüsü Boğa’ya daha rahat bir yaşam verecekler. Bu arada profesyonel yaşamınız daha iyiye doğru gidecek, daha yoğun olacaksınız, fırsatları kaçırmayın, şaşırtıcı bir şekilde peşpeşe gelecekler. Bazı zamanlarda beklenmedik sosyal gelişmeler ve karışıklıklar engeller çıkarabilirler. Fakat bunların bir önemi olmayacak, yapmanız gereken şey yüksek moralli, enerjik, eğlenceli ve ihtişam olmaktan ibaret yani iyi bir Boğa’nın özelliklerinden söz ediyorum.

2013’DE…

Sıcak sayılar, 11-14-21-28

Doğum taşları, agate, zümrüt

Sıcak renkler, kanarya sarızı, deniz mavisi

Gezegen Venüs

Uyumlu burçlar, Başak, Aslan, Kova, Akrep

Uyumsuz burçlar, Yay, Balık, İkizler

Kişisel gelişim, sadakat, sorumluluk, yeterince düşünmek

Zaaflar, düşündüğünü yerinde ve yeterince söyleyememek

Uygun işler, finans, muhasebe, müzik, mühendislik

Enerji, Yin

Sağlık, gırtlak, boyun, astım, böbrekler, dietler

İKİZLER BURCU

“Bu yıl zekanızı çok iyi kullanmalısınız”

Uranüs ve Mars bu yıl size etkileri ile, zihin açıklığı veriyorlar, 2013’de buna odaklanın. Bunun ötesinde, hedeflerinize yaklaşabilirsiniz, yeni ve olumlu seçenekler yardımcı güçler ile gelecekler. Zaman zaman kısa süreli da acı ve üzüntü duyacaksınız, bu yoğun duygu sizi olumsuz yapabilir, yapmanız gereken şey sabırlı olmak ve Merkür'ün etkisini beklemektir bu sorunu önemli ölçüde engelleyecek ve daha iyi bir hayat sürmenize yardımcı olacaktır. Eğer yasal sorunlar varsa, önemli bir satış yapacaksanız ve resmi imza atacaksanız mümkün olduğunca Mart, Haziran ve Ekim aylarını tercih edin, daha iyi sonuçlar alabilirsiniz. Bunu özellikle yılın ilk aylarında iç güdüsel kararlar almanız olasılığına karşı söylüyorum. Yanlış bir yola girdiğinizde ve yönlendirildiğinizde, başa dönme kararını alacağınız zaman veya hatanızı farkettiğinizde söz konusu tarihlere odaklanın veya akışı dondurun. Ayrıca unutmayın, başarı başınızı döndürebilir, aşağıdan yukarıya doğru itilirken, güvenli olduğunuz düzeyi kaçırabilirsiniz. Bunları başarılı olduğunuzda güvende olmanız için söylüyorum.

2013’DE…

Sıcak sayılar, 1-6-9-19-23

Doğum taşları, inci, sedef

Sıcak renkler, gök mavisi, beyaz, yavru ağzı

Gezegen Merkür

Uyumlu burçlar, Terazi, Kova, Balık, Yengeç

Uyumsuz burçlar, Koç, Aslan, İkizler

Kişisel gelişim, iletişim kurmak, zeka geliştirme, romantizm, hayal kurmak

Zaaflar, aşırı duygusallık

Uygun işler, halkla ilişkiler, insan kaynakları, basın, medya

Enerji Yang

Sağlık, kan ve sinir sistemi, omuzlar, akciğerlar

YENGEÇ BURCU

“Kendinizi koruyun ve açık vermeyin*

Geçen yılın ardından gösterdiğiniz sonuçsuz çabaları hatırlamanız doğru olabilir ama kendinizi başarısız görmemeniz şartıyla. Ama ötesi olmayacak, 2013 Yengeç Burcu tahminlerine göre, son iki yıl içindeki tüm çabalarınızın sonuçlarını bu yıl alacaksınız. Her alanda ilerlemeler yaşanırken, yeni kararlar ve sonuçlar almanız mümkün olacak. Genelde, yeni şeyler öğrenecek ve bilgi dağarcığınızı zenginleştirecek konumda olacaksınız, Pluto’nun etkisiyle yoğunlaşmaya başlayan nostaljik duyguları yani geçmişe hayıflanmayı kontrol altına alacaksınız ama o zaman sorunları daha çok fark edeceksiniz, bunun bir diğer anlamı sayısız sorunlarla uğraşmak şeklinde de olabilir, sorunları tasnif edin, gücünüzü dağıtmayın, odaklanın ve sihirli düğümü arayın onu görürseniz ve üzerine gidin, bir anda birçok sorunu çözmeniz olasıdır. Çevrenizdeki alışılmış eleştiricilerden uzak durun, olmazsa en azından kafanızdakileri saklayın. Öfkenizi kontrol etmelisiniz, küçük ve önemsiz şeylerden rahatsız olmayın, çekin gidin.

2013’DE…

Sıcak sayılar, 4-17-25,35

Doğum taşları, yakut, mermer

Sıcak renkler, gök mavisi, beyaz, yavru ağzı

Gezegen Ay

Uyumlu burçlar, Akrep, Boğa, Balık

Uyumsuz burçlar, Koç, Aslan, Akrep

Kişisel gelişim, anlayış, evcillik, sadelik

Zaaflar, aşırı abartmak

Uygun işler, iç dekorasyon, mobilyalar, otel işletmeciliği

Enerji Yin

Sağlık, sindirim, mide, üreme organları

ASLAN BURCU

“Korkmayın ve artık kükreyin”

2013 birbiriyle içiçe ilişkili bir dizi olayla başlayacak. Satürn’den gelen olumsuz etkiler öncelikle melankolik kaymalar ve efkar getirecek ama çabuk kaybolacak. Plutonik etkiler ise yaratıcılık ve hayal gücünü geliştiriyor. Acele etmeden gelen ilhamı bekleyin, arkası kendiliğinden gelecek. Yılın başlarında uygulamaya koyacağınız bir planınız veya bir amacınız varsa Mart ayını bekleyin, gelişmeleri izleyin ve bu uygun zamanlamayı kullanın. Bu süreçte daha içe dönüksünüz hatta yanlızlığı sevecek ve arayacaksınız. Dönemin yararı negatif tesirlere de kapalı olmanız şeklinde. Bu yıl kendinize zaman ayırın, çevrenizi daha iyi tanıyın, insanları izleyin, sinemaya gidin ama seçici olun. Bireysel ve dış dünyada atacağınız adımların farklılığı sizi korkutabilir ama endişelenmeyin, herşey yolunda. Aşıksanız önemli bir sorun olmayacak hatta çok sayıda Aslan sevgilerinin karşılığını görecekler. Aslan insanlarının çoğu 2013 yılında mutlu ve memnun olacaklar.

2013’DE…

Sıcak sayılar, 6-15-35-37

Doğum taşları, yılantaşı

Sıcak renkler, kırmızı, turuncu, portakal

Gezegen Güneş

Uyumlu burçlar, Boğa, Yay, Aslan, Kova

Uyumsuz burçlar, İkizler, Yengeç, Akrep

Kişisel gelişim, sorumluluk, cömertlik

Zaaflar, agresiflik, ani öfke

Uygun işler, liderlik için eğtim veya kariyer eğitimi almak

Enerji Yang

Sağlık, kalp, omuzların altı sırt, kan

BAŞAK BURCU

“Başarı ve deneyim elele ama enerjiniz yeterse”

Ürünü toplama zamanı, biliyorsunuz siz Hasat tanrısı ya da tanrıçasısınız. 2013 yılı horoskoplarınızda arayışlarınızın arttığı, daha çok bilgilendiğiniz dikkat çekiyor, güvenlik hissiniz artacak, kendiniz daha güçlü hissedeceksiniz. Bilgiyi alma, araştırma tutkusu ve güvenlik biraraya geldiklerinde yolunuz kolaylaşacak, olayları kolay denetleyeceksiniz. Bu yıl eylemleriniz Mars karakterinde yani güçlü, derin ve gerilimli ama bu yüksek enerji işinize de yarayacaktır, hangi alanda olursa olsun gücünüzü kullanın ve hiç çekinmeyin. Karar verirken muhakka bir düşünme zamanı oluşturun, acele etmeyin ve güvencede olduğunuzdan emin olun sonra tüm çabanızı gösterin. Önemsiz olayları çok ciddiye almanız veya ayrıntılarda boğulmanız sizi depresyona götürebilir. Daha da kötüsü uzun zaman beklemiş olan bazı işlerinizin önünde engeller oluşabilir.

2013’DE…

Sıcak sayılar, 18-21-36

Doğum taşları, safir, sarı kuartz, çakmaktaşı (Jasper)

Sıcak renkler, siyah, altın, kahverengi, çikolata

Gezegen Merkür

Uyumlu burçlar, Boğa, Yengeç, Balık, Başak

Uyumsuz burçlar, Akrep, Aslan, Kova

Kişisel gelişim, sürekli öğretmek ve öğrenmek, verici olmak

Zaaflar, dırdırcılık, taklitçilik

Uygun işler, öğretmen, akademisyen

Enerji Yin

Sağlık, dalak, bağırsaklar, diafram

TERAZİ BURCU

Önce doğru sağlık sonra kişisel gelişim”

2013 yılı, Teraziler için iyi başlayacak, özellikle de iş hayatında. Somut kararlar aldığınız sürece herşey yolunda, bu arada yaşamsal değerlerinizi baştan gözden geçirecek hatta temizleyip netleştireceksiniz. Yeni yılda iletişim ve ilişki kurma gücünüz çok yüksek. Epeydir yeterince kullanmadığınız yaratıcılığınız geri geliyor. Bilincinizin derinliklerindeki düşünceleri kolayca aktaracaksınız. Yeni kişiler tanıyacak, yeni ilişkiler kuracak, doğru ve yerinde iletişimin sizin için gerçek bir ilham kaynağı olduğunu göreceksiniz. Yeni yılın başında sıradışı ve etkileyici düşünceler yayacak ve planlar yapacaksınız. Zamanı iyi kullanmanız ve sonuçları sizi de şaşırtacak. Kısacası zaman yönetiminiz mükemmel. Yanlız enerjinizi kullanırken dikkatli olun, metabolizmanızı ihmal etmeyin, gözleyin, öte yandan gezegenlerden gelen etkiler size çok yardımcı olacaklar. Sürekli pozitif eylemler oluşturmanız bir diğer artı puan. Şefkat çiçekleri açacak ve ayrıcalıklı bir gruba çok yararlı olacaksınız. Eğlence yaşamınızı ihmal etmeyin, hobilerinizi boşvermeyin ve uyuyun.

2013’DE…

Sıcak sayılar, 17- 21-28-33

Doğum taşları, opal, turmalin, yeşim

Sıcak renkler, tüm mavi tonları, koyu sarı, beyaz, koyu renkler

Gezegen Venüs

Uyumlu burçlar, Kova, İkizler, Aslan, Koç

Uyumsuz burçlar, Boğa, Oğlak, Akrep, Balık

Kişisel gelişim, dürüstlük, denge, estetik, arabuluculuk

Zaaflar, kararsızlık, şaşkınlık, fırsat kaçırmak

Uygun işler, sanat dalları. müzik, yazarlık, sahne

Enerji Yang

Sağlık, böbrekler, sırtın altı, bel, mesane

AKREP BURCU

“Satürn eğitimi sürüyor, farkında mısınız?”

Oğlak burcundaki Pluto ile Akrep’teki Satürn Aralık 2012 ve Eylül 2013 arasında üç kez 60 derecelik açılar oluşturacaklar, bu sizin için önemli hatta yeni yılda ciddi dönüşümlere neden olabilirler. Bu güçlü ve ağır ikili yani Pluto ile Satürn sanki birbirleriyle misafircilik oynayacaklar. Bildiğiniz gibi Satürn Oğlak burcunu yönetir. Pluto ise Akrep Burcunun ortak yöneticisidir. Sizin için şart olacak olan çok çalışmanızı destekleyecek temel gücü sağlayacaklar ama öte yandan da gerekli değişimleri gerçekleştirmek adına da etki yapacaklar, bu güçlü etkiler karmaşık ve yoğundur, yıkıcı da olabilirler. İstikrarın sağlanması için irade gücünüzü iyi kullanmalı ve zor geçişlerde kontrolü elden bırakmamalısınız. Akrep su burcudur ve doğası duygusaldır, öte yandan ise kurnazdır, gizem ve muamma doludur. Akrepler çok özel güçlere sahıptirler, duygularını olağanüstü kontrol edebilirler ve genellikle de çekiciliklerinin veye cazibelerinin kaynağı bu kortrol gücüdür. Bu yıl daha iyi bir gelecek için kapsamlı planlar yapacaklar, birçok Akrep yeni yılda yaşamlarını ya değiştirecek ya da birçok şeyi baştan oluşturacaktır, yeni yıl sizin için heyecan ve umut dolu.

2013’DE…

Sıcak sayılar, 19-26-38-39

Doğum taşları, topaz

Sıcak renkler, koyu kan kırmızısı, siyah, lacivert

Gezegen Mars

Uyumlu burçlar, Boğa, Başak, Akrep, Balık

Uyumsuz burçlar, Aslan, İkizler, Kova, Koç

Kişisel gelişim, heyecan kontrolu, kıskançlık, kurnazlık

Zaaflar, eli sıkılık, cimrilik, tembellik

Uygun işler, her alanda uzmanlık, ustalık

Enerji Yin

Sağlık, kasıklar, prostat, cinsel organlar

YAY BURCU

“Dikkat, sorunsuz bir dünya henüz yok*

Biliyor musunuz, yarı at yarı insan olarak simgelenen Yay Burcu hem insanı hem de hayvanı birarada tasvir eden zodyaktaki tek burçtur? Sembolize edilirken genellikle gökyüzüne doğru bir oku hedefler, yayını sonuna kadar germiştir ve atmak üzeredir. Ezoterik anlamda hedefin göklerde yani uzayda olduğu anlamındadır. Sonuçta Yaylar ruhsal amaçlarının çok büyük ve yüksek düzeyde olduğunu belirtirler ve buna taliptirler. Onların hayvan olan yarıları, doğada açık havada daima özgür olmak isterler. Onlardan coşkulu sporcular, maceracılar ve kaşifler çıkar. Yaşamlarını evden çok, dışarıda geçirirler. Genelde normal günlük aktivitelere soğuk bakarlar ama 2013’de onların özel yaşamlarına daha çok odaklandıklarını göreceğiz. Fakat bu aktiviteler sıkışır ve karmaşık bir hale gelirse kolayca bırakacaklardır. Aslında Yaylar için yaşam heyecan ve macera demektir. Rutin işler onların canını sıkacaktır, yaratıcılıklarının kaynağı keşfettikleri doğadır. 2013’de onları süper iyimserler olarak göreceğiz. Yılın ortalarında biraz sıkıntı olacak ama Yaylar bu sıkıntıları olayları parlatarak aydınlatacaklar.

2013’DE…

Sıcak sayılar, 15-16-23-30-31

Doğum taşları, turkuaz

Sıcak renkler, koyu mavi, indigo, siyahi yeşil

Gezegen Jüpiter

Uyumlu burçlar, Aslan, Başak, Koç,Yay

Uyumsuz burçlar, İkizler, Yengeç, Boğa, Kova

Kişisel gelişim, maceralara atılmak, zeka geliştirme, sosyal ilişkiler

Zaaflar, züppelik, kibir, sorumsuzluk

Uygun işler, girişimcilik, sıradışı fikirler

Enerji Yang

Sağlık, İkizler, Yengeç, Boğa, Oğlak

OĞLAK BURCU

“Farklılığı kanıtlayın ve maddeyi paylaşın”

2013 Oğlak Burcu horoskopları öncelikle size düzenli ve düzgün bir hayatı öngörüyor. Bu burçta doğduysanız, her alanda yıl boyunca daha farklılaşacaksınız. Huzur sizin için çok önemli olacak hatta yılın en önemli konusu haline gelecek, size özgün dingin ve sessiz bir yaşam düşüneceksiniz. Unutmayın ne kadar insiyatif alabilirseniz, o kadar iyi sonuçlar alacaksınız. Ama dengeli olun yani alabileceğinizin üstüne çıkmayın, zorlanmamalısınız. Sizin özel rezerviniz olan korkusuzluğu eğer doğanızla birleştirebilirseniz, sonuçla daha hoşunuza gidecektir. Iyimserliğiniz 2013’de sık sık işinize çok yarayacak. Satürn’den gelen etkiler pozitif enerjiler üreteceksiniz. Kişisel gelişiminiz ve profesyonelliğinizde yavaşlama hissedebilirsiniz ama endişe etmeyin önemli birşey olmayacak. Bu arada eğer sizi sıkmıyorsa meditasyon yaparak pozitif enerjinizi korur ve negatif enerjilerin kendinizden uzak tutabilirsiniz. Halen elinizde olan yani üzerinde çalıştığınız bir iş, bir proje veya bir plan varsa yaratıcı bir dokunuş sağlamak için hayal gücünüzü kullanın ve sonuçtan emin olun. Güvendiğiniz yakınlarınızla düşüncelerinizi paylaşın ve yardım isteyin, onlardan size yeni ve taze düşünce kaynakları yansıyabilir. Bir iş açmak veya yeni bir yere taşınmayı planlıyorsanız, o zaman bu yıl iyi bir seçenek olarak görünüyor.

2013’DE…

Sıcak sayılar, 11, 21, 31, 35

Doğum taşları, lal, yakut, kantaşı

Sıcak renkler, eflatun, mor, gümüş grisi

Gezegen Satürn

Uyumlu burçlar, Balık, İkizler, Oğlak, Başak

Uyumsuz burçlar, Koç, Boğa, Başak, Terazi, Kova

Kişisel gelişim, çalışkanlık, bağımsızlık

Zaaflar, küçümsemek, alaycılık

Uygun işler, sosyal ilişkiler, danışmanlık

Enerji Yin

Sağlık, dizler. Kemikler, cilt hastalıkları

KOVA BURCU

“Evrensel duygusallığı öğreniyorsunuz”

Zodyağın yani burçlar çemberinin su taşıyıcısı özellikleri evrenseldir. Kova burcu erkekleri ve kadınları özgür ruhludurlar. Onlar çevrenizdeki size uzak olan hatta sevmedikleri insanlarla sevdiklerini bir şekilde birleştirerek birleşik ve evrensel insanları temsil ederler. Kocaman bir çevreye sahiptirler ve onların arasında popüler olmaya bayılırlar. Kova Burcu su ile simgelenerek tasvir edilir ama gerçekte bir hava burcudur ve bu elementin tüm niteliklerine sahip olduğu düşünülmelidir. 2013’de daha esprili, dokunaklı, düşünür ve daha iyi bir iletişimci olacaksınız. Evrensel doğanız sayesinde günlük duygusallıklardan pek etkilenmeyeceksiniz. Bu özellik sizi diğer tüm burçlardan daha ayrıcalıklı ve farklı yapar. Yeni yılda özellikle duygusal konularda yapılacak tartışmalardan veya sorunlardan hoşlanmayacaksınız. Buna karşın sosyal ve siyasal platformlarda daha aktifsiniz. 2012’ye göre yeni yıl daha az eylemlere gebe fakat yıl boyunca zengin olanaklar ve yaşam için daha fazla fırsat getiriyor ve iyi şans devam edecektir. 2013 yılı sizin için daha çok başkalarının yaptıkları aktivitelerle dolu olacak.

2013’DE…

Sıcak sayılar, 19-27-29-30

Doğum taşları, Ametist, kehribar

Sıcak renkler, açık mavi, akarsu yeşili, açık sarı

Gezegen Satürn

Uyumlu burçlar, İkizler, Terazi, Yay

Uyumsuz burçlar, Oğlak, Boğa, Başak, Yengeç

Kişisel gelişim, yaratıcılık, idealizm, zeka

Zaaflar, kuralları sevmemek, düzene karşı çıkmak

Uygun işler, reklamcılık, tanıtım, iç dekorasyon,

Enerji Yang

Sağlık, bacaklar, ayak bilekleri

BALIK BURCU

“Hayallerinizi frenleyin ve öz eleştiri yapın”

Burcunuzda önemli gelişmeler olacak. Yaz aylarında oluşacak olan büyük su üçgeni yani bu astrolojik olumlu konum bir dizi olay getirecek. Bu tür bir konum aynı zamanda da uyum getirir, yararlı olacaktır ama daha önemlisi diğer gezegenlerle olan birliktelikleri kolaylaştırır. Akrep’teki Satürn bu olumlu açnın ilk aşamasını Ekim 2012’de Balık’aki Neptün’le gerçekleştirdi. Ikincisini 11 Haziran’da ve üçüncüsünü 19 Temmuz tekrarladı. Satürn gerçekleri sunarken, Neptün hayalleri ve rüyaları getirerek herşeyi dengeledi ve sizin için artık koşullar ve alt yapı iyi ve de sağlam ama yine de dikkatli olun! Çünkü duygusal tepkiler bu dönemde abartılı olabilir hatta duygusal tepkilerinizle içine bir mistik deneyim karışabilir. Hayallerinizin alıp başını gitmesine hatta vahşileşmesine izin vermeyin, bu sizi olmadığınız kadar idealist yapabilir. Yeni yılda arzularınız tatmin edilmeli ama daha düzenlenmeli hatta disipline sokulmalıdır. Olmazsa bir terapiste danışın.

2013’DE…

Sıcak sayılar, 12-22-36-45

Doğum taşları, Aquamarin, kantaşı

Sıcak renkler, siyah, yeşil, lavanta, beyaz, sedef beyazı

Gezegen Neptün

Uyumlu burçlar, Yengeç, Boğa, Akrep, Oğlak

Uyumsuz burçlar, Koç, Yay, Terazi

Kişisel gelişim, herşeyin aslını ve başlangıcını öğrenmek

Zaaflar, değerinin bilinmesi ve takdir edilmesi

Uygun işler, tıbbi konular ve eczacılık

Enerji Yin

Sağlık, ayaklar, lenf sistemi, karaciğer