BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç geçmişin rövanşını fena aldı

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası yüksek yargının eleştirilerini değerlendirdi.

Abone ol

İNTERNETHABER- Danıştay Başkanı Hüseyin Hüsnü Karakullukçu.

Yüksek yargının önde gelen ismi reformu ve adalet sistemi üzerine yaptıkları eleştirilerle gündeme bomba gibi düştü.

Karakullukçu'yu yıllar önce Türkiye'nin gündemine getiren bir diğer olay ise Bülent Arınç'ın üniversiteden sınıf arkadaşı olmasıydı.

Karakullukçu'nun görev gelmesini "Kurban olduğum Allah, verdikçe veriyor" sözleriyle değerlendiren Arınç, eleştirilerin de hedefine oturtulmuş, yargının tarafsız olmadığı yönündeki tartışmaları da alevlendirmişti.

ARINÇ'IN ARKADAŞLARINDAN HÜKÜMETE ELEŞTİRİ             33143.jpg

Aradan yıllar geçti. Karakullukçu, başkanlığını yürüttüğü Danıştay'ın da yapısını değiştirecek olan yargı reformu projesini eleştirdi. Yüksek yargının tek çatı altında toplanmasından duydukları rahatsızlığı dile getirdiler. 

Tabi bu eleştirilerin ardından da akıllara yine Bülent Arınç geldi. Ancak Arınç bu kez hazırlıklıydı.

GEÇMİŞİN RÖVANŞINI ALDI

Bakanlar Kurulu sonrası gazeteciler Arınç'a Karakullukçu'nun açıklamaları sordu.

Danıştay Bakanı Hüseyin Karakullukçu'nun açıklamalarının ardından, herkesin aklına Karakullukçu Danıştay Başkanı seçildikten sonra kendisinin söylediği sözlerin geldiğini söyleyen Arınç, geçmişin rövanşını fena aldı.

''Yani benimle aynı sınıfta arkadaş olan bu kişinin seçilmesi karşısında gösterdiğim sevinci neredeyse darb-ı mesel haline getirmişlerdi. 'Nasıl olur da Bülent Arınç'ın arkadaşı olan bu kişi bugün bu sözleri söyleyebilir?' Bal gibi söyleyebilir, bizim arkadaşlığımız böyledir. Yani siz mahcup oldunuz, çünkü seçilmesinden sevinç duyduğumuz bir insanı siz zannediyorsunuz ki biz birbirimizin kopyasıyız, ne dersek o olur, bu insanların kendi şahsiyetleri adeta yoktur. Hayır, geçmiş Yargıtay Başkanımız da bugünkü Yargıtay Başkanımız da pırıl pırıl, mesleğinin ehli, birinci turda çok yüksek oyla seçilmiş yargının göz bebeği olan insanlardı.Yargı konusunda sözleyeceği sözler bize ters gelse bile biz buna saygı duyarız, aynen Danıştay Başkanımızın çok haklı olarak işaret ettiği konular gibi.

ACİZLİKLERİNİ GÖSTEREN DURUM

CHP'li birtakım sözcülerin; 'nasıl oluyor da bu kişi, filan kişiyle arkadaştı, seçilmesinden şöyle sevinç duymuştu, bu sözleri konuşabiliyor'... Bu bazılarının acizliğini, çaresizliğini gösteren bir durum oldu. Konuşabilirler başkanlarımız, yazabilirler, yeter ki kendi görev alanlarıyla ilgili çok doğru, makul görüşler olsun. Biz, buna her zaman saygı duyacağız.''