BIST 10.209
DOLAR 32,38
EURO 34,81
ALTIN 2.400,16
HABER /  GÜNCEL

Scud füzesi düştü:45 ölü

Halep'te sivillerin yaşadığı bir yerleşim bölgesine Scud füzesi isabet etti

Abone ol

Suriye 'nin kuzeyindeki Halep kentinde, Scud füzeleri yerleşim yerlerine isabet etmesi sonucu ölenlerin sayısının 45'e yükseldiği bildirildi.

Muhalif yapılanmalardan sorumlu Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC), Scud füzelerinin Halep'in Ard Hamra ve Tarik Bab bölgesine düşmesiyle ölenlerin ölü sayısının 45'e çıktığı, olayda yaralanan 100'den fazla kişinin önemli bölümünün durumunun ağır olduğunu bildirdi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC) ise iş makineleriyle enkaz altından ölü ve yaralıların çıkartılmasının sürdüğünü, çevredeki sahra hastanelerinin yaralılarla dolduğunu belirtti.

Halkın söz konusu bölgelerden güvenli yerlere kaçtığını aktaran LCC, Şam'ın Kalamun bölgesinden ülkenin kuzeyine doğru yeni Scud füzelerinin fırlatıldığını kaydetti.

Bu arada, bölgedeki yerel aktivistler, Halep'e üçüncü bir Scud füzesinin düştüğünü ancak nereye isabet ettiğinin henüz tam olarak belirlenemediğini söyledi.

İŞ MAKİNELERİ ÇALIŞIYOR

Halebi, Ard Hamra bölgesinde 65 evin yıkıldığını, enkaz altından ölü ve yaralıların çıkartılması için iş makineleriyle çalışmaların devam ettiğini belirtti.

Öte yandan, Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), ülkenin doğu kesiminde yer alan Deyru'z Zor kentinde Özgür Suriye Ordusu'na (ÖSO) bağlı birliklerin hava savunma tugayına bağlı Niyran Birliğinin kontrolünü ele geçirdiğini iddia etti.

LCC, birlikteki çok sayıda tankla askeri mühimmatı ele geçirdiğini ileri sürdüğü ÖSO'nun kentte Nükleer Araştırma Merkezi Kubar'da da denetimi sağladığını ifade etti.

ÖSO'nun Kubar'da bir Scud füzesini de ele geçirdiğini iddia eden LCC, taraflar arasında şiddetli çatışmaların sürdüğünü kaydetti.