BIST 10.004
DOLAR 32,34
EURO 34,75
ALTIN 2.431,13
HABER /  GÜNCEL

Keçiören sapığına iddianame

Keçiören'de kadınların korkulu rüyası lan zanlı hakkında iddianame hazır.

Abone ol

Keçiören'de geçen yıl gerçekleşen birçok gasp, cinsel saldırı ve tecavüz olayının şüphelisi olduğu iddiasıyla tutuklanan Cengizhan Ö'nün, 40 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Cengizhan Ö. hakkında yaptığı soruşturmayı tamamlayarak, ilk davayı açtı. Cumhuriyet Savcısı Abdülarif Akgüç tarafından açılan davanın iddianamesinde, şüpheli Cengizhan Ö'nün, 19 Kasım 2007'de, müşteki D.G'yi, Güçlükaya Mahallesi'ndeki konutuna kadar takip ettiği belirtildi. D.G'nin konutuna girdikten sonra Cengizhan Ö'nün kapı zilini çaldığı, kapının açılmasının ardından ''Türkiye İstatistik Kurumundan geldiğini'' söylediği bildirilen iddianamede, şüphelinin, bir süre sonra üzerinde taşıdığı bıçağı D.G'ye doğru tutarak eve girdiği anlatıldı.

Cengizhan Ö'nün, çantasını açarak, ''İstediğini al, git'' demesine rağmen bir eli ile bıçağı tutarken, bir eliyle bağırmaması için D.G'nin ağzını kapattığı belirtilen iddianamede, Cengizhan Ö'nün, daha sonra müşteki ile evin odalarını kontrol ettiği ifade edildi. Cengizhan Ö'nün, daha sonra D.G'yi evin salonuna götürerek, cinsel davranışlarla müştekinin vücut dokunulmazlığını ihlal ettiğine yer verilen iddianamede, Cengizhan Ö'nün, daha sonra İzmir'e gideceğini söyleyerek D.G'den para istediği bildirildi.

D.G'nin cüzdanındaki 30 YTL'yi Cengizhan Ö'ye verdiği belirtilen iddianamede, şunlar kaydedildi: ''Cengizhan Ö'nün, parayı aldıktan sonra, müştekinin elinden cüzdanı alarak içerisinde başka para olup olmadığını kontrol ettiği, olmadığını görünce cüzdanı bırakarak, müştekinin boynundaki altın kolyeyi istediği, müştekinin, bunun kayınvalidesinin hediyesi olduğunu söyleyerek vermek istememesi üzerine, kolyeyi almaktan vazgeçerek, evi terk ettiği anlaşılmaktadır.'' İddianamede, Cengizhan Ö'nün, üzerine atılı suçlamayı kabul ettiği ve D.G'nin zararını tazmin etmediği ifade edilerek, müşteki D.G'nin, Cengizhan Ö'yü tereddütsüz teşhis ettiği bildirildi.

40 YILA KADAR HAPİS İSTEMİ

Ankara Numune Hastanesi'nin raporuna göre, D.G'nin ruh sağlığının bozulduğunun anlaşıldığına yer verilen iddianamede, Cengizhan Ö'nün, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) ''silah kullanmak suretiyle cinsel saldırı'', ''silahla konutta yağma yapmak'', ''cebir ve tehdit kullanmak suretiyle konut dokunulmazlığını ihlal'' suçlarına ilişkin 102/1, 3(d) ve 5; 148/1, 149/1 (a) ve (d) fıkraları ile 116/1 ve 4. maddeleri uyarınca, 27 yıl 6 aydan 40 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılması talep edildi. Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesinin iddianameyi kabul ettiği, yargılamanın gelecek günlerde başlayacağı öğrenildi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının, Cengizhan Ö'nün karıştığı iddia edilen diğer tecavüz, cinsel saldırı ve gasp olaylarına ilişkin soruşturmasının sürdüğü bildirildi.