BIST 10.061
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.431,92
HABER /  DÜNYA

Herkes ağır bedel öder

Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç'ten Kosovalılara sert uyarı..

Abone ol

Sırbistan Devlet Başkanı Boris Tadiç, Kosova’nın tek yanlı bağımsızlık ilan etmesi durumunda herkesin çok ağır bedel ödeyeceğini söyledi.

Tadiç, Kosova konusunda şimdi ciddi müzakerelerin yapılması gerektiğini, Kosovalı Sırpları ve Sırpların dini mekanlarını korumak için görüşmeler yapılmasının zorunlu olduğunu söyledi.

“Eğer bu yapılmazsa üç taraf çok ağır bedel öder” diyen Sırbistan Devlet Başkanı, buna izin vermeyeceklerini vurguladı. Tadiç’in; taraflardan, Sırbistan, Kosova ve uluslararası toplumu kastettiği belirtildi.

Tadiç’in açıklamaları tam da Kosova’nın bağımsızlık ilan edeceği tarihle ilgili spekülasyonların yapıldığı bir dönemde geldi.

Kosova Başbakanı Haşim Taçi, bağımsızlıklarını ilan eder etmez, yaklaşık 100 ülkenin Kosova devletini tanıyacağını savunmuş, Sırbistan’ın Kosova bakanı da Kosova’daki Arnavutların 17 Şubat’ta bağımsızlığı ilan edeceği bilgisine ulaştıklarını belirtmişti.

Kosova’nın bağımsızlığına, ABD ve AB üyelerinin çoğunluğu destek veriyor. BM Güvenlik Konseyi üyesi Rusya ise buna karşı olduğunu her fırsatta vurguluyor.