BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,98
HABER /  GÜNCEL

Türbanda Pamuk sürprizi

Türban yasağına karşı bir duruş sergiledi. Şimdi Orhan Pamuk konuşuluyor.

Abone ol

Nobel ödüllü Orhan Pamuk türbana karşı olan çevreleri kızdırdı, hayal kırıklığına uğrattı. İtalyan gazetesi La Repubblica'ya konuşan Pamuk, türban yasağına karşı duruş sergilemesi kamuoyunda yankı uyandırdı..

Kritik bir ortamda Pamuk'tan gelen bu açıklamalar medyada ve edebiyat çevrelerinde bir süre tartışılacak gibi.. Peki Pamuk türban konusunda neler söyledi?

Kökten dincilikle alakası yok

-Türbanın İslam kökten dinciliğiyle alakası yok. Bu, bir gelenektir. Tepeden çözümler dayatmak yanlıştır.

Sosyal demokratlar da takıyor

-Türkiye'de başlarını örtmeye alışmış kadınların oranı da halen yüksektir. Sadece AK Parti yanlıları değil, sosyal demokratlara yakın kadınlar da kullanıyor.?

Davranışları saygıyla karşılamak

-İdeal olan davranışları saygıyla karşılamak; meseleye şefkat ve ılımlı biçimde yaklaşmak; sorunlara ve insanlara otoriter bir tavırlara yaklaşmayıp bunları anlamaya çalışmaktır. Ben, edebiyatta hep böyle bir tavır içerisinde olmaya gayret gösterdim.?

Türbanlı kızlar savunmasız

-Bakın, Başbakan Tayip Erdoğan, türbanlı kızlarını özgürlüklerini hissetmeleri için muhafazakar Başkan George Bush’un ülkesi ABD’ye gönderdi. Erdoğan güçlü olduğu için bunu yapabildi. Ama Türkiye’de birçok kadın bu konuda savunmasız.