BIST 10.056
DOLAR 32,24
EURO 34,80
ALTIN 2.430,28
HABER /  GÜNCEL

AB bize muhtaç olacak!

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, "Avrupa, Türk ekonomisine muhtaç kalacak" dedi.

Abone ol

Unakıtan, TBMM Genel Kurulunda, Ar-Ge faaliyetlerini destekleyen, teknoparklara teşvik getiren kanun tasarısının maddeleri üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı'nın, "Türkiye, yılda ne kadar cep telefonu ithal ediyor? Cep telefonu üretimine dönük bir çalışma var mı?" sorusu üzerine Bakan Unakıtan, her yıl 15 milyon cep telefonu ithal edildiğini belirtti. Unakıtan, "Ortalama 200 YTL'den toplam 3 milyar YTL hacmi var. Bu konuda Ar-Ge'yi destekleriz, hem de sonuna kadar" diye konuştu.

MHP Manisa Milletvekili Ahmet Orhan, Bakan Unakıtan'a, "Türkiye, Avrupa'nın Çin'idir" açıklamasını hangi anlamda söylediğini sordu. Unakıtan, Türk ekonomisinin dinamik olduğunu ve nüfusunun yarısının 30 yaşın altında bulunduğuna dikkati çekerek, şunları söyledi:

"AB ülkelerinde, 'Türkiye'yi alırsak, nüfusları çok fazla, buraya gelirler' diye bir anlayış var. Hayır, bizim ihtiyacımız yok... Avrupa, Türk ekonomisine muhtaç kalacak. Çünkü onların çok istediği mal ve hizmetleri, biz çok daha kaliteli ve zamanında iyi bir şekilde vermek durumunda olacağız. Türk ekonomisi bu kabiliyettedir. Avrupalılar ne yaparsa yapsınlar, sonuçta Türk ekonomisini ve insanını dikkate almak zorundalar. Avrupalılar, kendi menfaatleri için bizimle birlikte çalışmak zorunda kalacaklar. Zaman bunu gösterecek."