BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

KCK bahanesiyle ateşe vereceklerdi

Diyarbakır'da çeşitli gösterilere katılan ve polisle çatışan altı kişi gözaltına alındı.

Abone ol
Diyarbakır'da terör örgütü PKK'nın şehir yapılanması olduğu iddia edilen KCK ile ilgili davanın görüldüğü Diyarbakır Adliyesi önündeki olaylara karıştıkları belirlenen altı kişinin gözaltına alındığı bildirildi.
 
Diyarbakır Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, gözaltına alınan şahıslarla birlikte atılmaya hazır 101 molotofkokteyli ve altı 16'lı havai fişek kartuşunun da ele geçirildiği belirtildi.

Vatandaşların huzur ve güvenliğini bozmaya çalışan terör örgütlerine yönelik çalışmalara kararlı bir şekilde devam edileceği kaydedilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Terör örgütünün şehir yapılanmasında faaliyet gösteren şahısların ilimizde devam eden yargılanmaları ile ilgili olarak 13 Ocak 2011 günü İstasyon Meydanı'nda bir miting düzenlenmiştir. Miting öncesi eylem gerçekleştirme hazırlığında bulunan şahıslar ile sonrasında güvenlik güçlerine, ekip otolarına, vatandaşlarımıza ait araçlar ile iş yerlerine, kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik saldırı eylemi gerçekleştirdikleri tespit edilen şahıslara yönelik olarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu altı şahıs yakalanmıştır. Şahısların üzerlerinde, yakalandıkları yerlerde ve ikametlerinde yapılan aramalarda 101 adet atılmaya hazır vaziyette molotofkokteyli, altı adet 16'lı havai fişek kartuşu, 65 adet eylemler sırasında tanınmamak amacıyla hazırlanmış maske, yedi adet sprey boya, altı adet çakmak, bir kutu plastik eldiven, bölücü örgüt mensuplarına ait fotoğraflar, çok sayıda yasak yayın ve örgütsel dokümanlar ile cep telefonları, sim kartlar, hafıza kartları ele geçirilmiştir.''
Gözaltına alınan zanlıların sorgusunun sürdüğü bildirildi.