BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

AK Partililer ile DSP'liler kavga etti

Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında AK Partililer ile DSP'liler kavga etti.

Abone ol
Eskişehir Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısına, AK Parti Meclis üyesi Ahmet Süzer'in DSP'li Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç'a yönelik sözleri damga vurdu. Süzer'in Ahmet Ataç'a yönelik "Sen önce ağabeyine ait kaçak binayı yık" demesi üzerine meclis karıştı.
 
Toplantıda, AK Partili üyeler BAKSAN Sanayi Sitesi'nde yapılacak yeni proje ile ilgili itirazların kabul edilmesi yönünde oy kullandı. Komisyon Başkanı Fuat Gürcüoğlu'nun "oy birliğiyle kabul edilmiştir" dedikten sonra "nasıl olduysa" şeklinde sözleri üzerine AK Parti Meclis üyesi Zihni Çalışkan sert tepki gösterdi. Çalışkan, "Böyle bir konuşmayı Komisyon Başkanına yakıştıramadım" dedi.

TARTIŞMAYI ALEVLENDİREN SÖZLER

Bu sırada Ataç oturduğu sıradan kalkıp Süzer'in oturduğu koltuğa yöneldi. Ortam bir anda gerilirken, araya giren Meclis üyeleri ortamı yumuşattı. Ahmet Ataç yerine döndü. Süzer'in bu kez de, "Sen önce ağabeyine ait kaçak binayı yık" demesi üzerine ortamı yeniden gerildi. Tüm meclis üyeleri ayaklanırken, gerilim had safhaya çıktı. Ataç yeniden Süzer'in oturduğu koltuğa yönelip, "Sen ne biçim konuşuyorsun, hiç yakışıyor mu? O işin bu işle ne alakası var" diye konuştu.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Süzer, ''Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, toplantı sırasında Grup Başkan Vekili olarak üzerime yürümüş ve bir kabadayı edasıyla dışarıda kavgaya çağırmıştır. Toplantının bitmesi sonrasında DSP grubu meclis üyeleri ve dinleyici sıralarından gelen grup, AK Parti'li meclis üyelerinin üzerine yürümüş, hakaret ve tehditlerde bulunmuşlardır. AK Parti grubu olarak Büyükşehir Meclisi'nde can güvenliğimiz yoktur. Yaşanan bu tavır ve davranışlar karşısında meclisin güvenliğinin daha sıkı sağlanması gerektiği bir kez daha ortaya çıkmıştır. Bu konuda emniyet birimleri tarafından tedbir alınması da AK Parti grubu olarak isteğimizdir'' dedi.