BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,79
ALTIN 2.438,38
HABER /  DÜNYA

Srebrenitsa katili komutana 30 yıl

Srebrenitsa'da onlarca sivili öldürmekten yargılanan zanlıya bir süre önce verilen 30 yıl hapis cezası mahkemece onandı.

Abone ol
Bosna'daki savaş sırasında Temmuz 1995 yılında Srebrenitsa'da onlarca sivili öldürmekten yargılanan zanlıya bir süre önce verilen 30 yıl hapis cezası mahkemece onandı.
Bosna-Hersek Savaş Suçları Mahkemesi, savaş zamanında Bosna Sırp ordusunda bağlı Zvornik birliğinin üst düzey komutanı olarak 10 Temmuz-30 Kasım 1995 tarihleri arasında Srebrenitsa'da onlarca Boşnakın yakalanması, esir tutulması ve katledilmesinde rolü olduğu gerekçesiyle Milorad Trbiç'e 30 yıl hapis cezası verdi. 

Trbiç ve avukatlarının karara itirazı üzerine mahkeme, davayı yeniden görüştü.
Mahkeme, bugün yapılan duruşmada Trbiç'e verilen 30 yıllık hapis cezasını onadı. Mahkemenin kararında, Trbiç'in, diğer esirleri korkutmak amacıyla onlarca sivili bu kişilerin önünde kurşuna dizdiği ve sistematik katliamlara destek verdiği kaydedildi.

Savaş zamanında Bosna Sırp ordusuna bağlı Zvornik birliğinin üst düzey komutanı olan Trbiç, birliğiyle Srebrenitsa'nın işgaline katıldığı ve onlarca Boşnak sivili sistematik şekilde katlettiği iddiasıyla aranırken 2007 yılında yakalanmıştı.