BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,80
ALTIN 2.506,18
HABER /  MEDYA

KCK Abdullah Öcalan'a savaş açtı

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin KCK'nın Abdullah Öcalan'ın kontrolünden çıktığı ve ona savaş açıtığını yazdı.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM

Yeni Şafak gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dün gerçekleştirdiği Malatya mitingini köşesine taşıdı. Selvi, güvenliğin sağlanmasıyla ilgili yeni yasal düzenlemelerin yolda olduğunu belirterek, "Molotof kokteylin suç unsuru oluşturan patlayıcı muamelesi görmesi ve şehirleri tahrip edip huzuru bozanlara yaptırımları içeren bir paket üzerinde çalışılıyor" diye yazdı.

Abdülkadir Selvi'nin yazısının en çarpıçı noktası ise, KCK'nın Öcalan'ın iradesine karşı bir savaş açtığı yönünde: "HDP'liler mektubu aldıklarına ve içeriğine dair Kandil'i bilgilendiriyorlar. Ama şimdi sıkı durun Öcalan'ın mektubuyla eşzamanlı olarak KCK'dan tam aksi yönde bir talimat geliyor."


TUZAKLARINI BAŞLARINDA PATLATACAĞIZ

Kobani bahane gösterilerek estirilen terör ve öldürülen insanlarımız. Önce çok sert mesajlar verdi Başbakan. Davutoğlu daha 'Provokatörler sahneye çıktı' dediği andan itibaren meydan tepki göstermeye başladı.

Başbakan, 'Tuzak kuranların tuzaklarını başlarında parçalayacağız' dediği zaman meydandan yuh sesleri yükseldi. Meydanda AK Parti bayrakları neredeyse yok denecek kadar azdı. Meydan baştan sona Türk Bayrakları ile donatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meclis'in açılışından sonra terörle mücadele için bazı yasal düzenlemelerin yapılacağı işaretini verdiği Trabzon konuşmasından sonra Davutoğlu da Malatya meydanında, '2015 seçimlerine gidilirken huzurumuzu bozmak isteyenlere müsaade etmeyeceğiz' diye seslendi.

MOLOTOF PATLAYICI MADDE KABUL EDİLECEK 

Cumhurbaşkanı ve Başbakan'ın aynı gün yaptıkları kararlılık vurgusu önemli bir mesaj olmanın ötesinde bazı yasal düzenlemelerin ipuçlarını taşıyor.

Haksız bir şekilde AK Parti güvenlikçi politikalara yöneliyor tartışmasının başlayacağından şüphem yoktur ama bu iş farklı.

Edindiğim bilgilere göre bazı yasal düzenlemeler için hazırlık yapılıyor. Molotof kokteylin suç unsuru oluşturan patlayıcı muamelesi görmesi ve şehirleri tahrip edip huzuru bozanlara yaptırımları içeren bir paket üzerinde çalışılıyor.

TEK GÜNDEM MADDESİ ŞİDDET OLAYLARI 

Çözümün sigortası güvenlik perspektifinden hareket ediliyor. 'Sağlam özgürlük, sağlam güvenlik'

Başbakan sert mesajlar verdiği açılış törenindeki konuşmasını tamamladı Malatya Belediyesini ziyarete gitti. Malatya Belediyesi'nin önünde kendiliğinden bir miting meydanı oluşmuştu. Davutoğlu burada ise daha kucaklayıcı ve duygusal mesajları ön plana çıkaran bir konuşma yaptı.

Kobani bahane edilerek Türkiye'ye yaşatılanlardan dolayı herkes tepkiliydi. Öyle ki Ankara Esenboğa Havaalanında daha yola çıkmadan bunu konuyu konuşuyorduk gece yarısı dönüşümüzde de tek gündem maddesi bu olaylardı.

Uçaktan indikten sonra, ziyaretler sırasında, meydan konuşmalarında sık sık ilgililerden bilgi alınıyordu.

Kızgınlık vardı ama soğukkanlılık da elden bırakılmıyordu. Herkes çözüm sürecinin vazgeçilmezliğini vurgulamadan söze başlamıyordu.

Bu önemli bir nokta.

KCK'DAN ÖCALAN'IN DEDİĞİNİ YAPMAYIN TALİMATI

HDP'nin Kürtlere sokağa çıkma çağrısını yaptığı, şehirlerde terör estirilip 35 kişinin ölümüne neden olunduğu gecenin üzerindeki sisler dağıldıkça çok önemli gel-gitlerin yaşandığı ortaya çıkıyor.

Öcalan'ın Kurban Bayramı sırasında hazırladığı mektup o gece HDP'lilere ulaşıyor. Öcalan, cezaevi yönetimine teslim ediyor, el yazısıyla kaleme aldığı mektup İmralı'dan kurye aracılığıyla geliyor. Aynı gece HDP'lilere ulaşıyor. HDP'liler mektubu aldıklarına ve içeriğine dair Kandil'i bilgilendiriyorlar. Ama şimdi sıkı durun Öcalan'ın mektubuyla eşzamanlı olarak KCK'dan tam aksi yönde bir talimat geliyor.

Bu arada Öcalan'ın mektubunun orijinal metninin Perşembe günü öğleden sonra Kandil'e ulaştığını paylaşmak isterim. Öcalan mektubunda çok net ve kararlı bir ifadeyle, hükümetle ve diğer gruplarla çatışmaları sonlandırmalarını istiyor ve hızla diyaloğa geçilmesi yönünde talimat veriyor.

KCK ÖCALAN'A SAVAŞ AÇTI

Öcalan'ın mektubu çarşambayı perşembeye bağlayan gece saat 24'te HDP'lilerin eline geçiyor. Mektubun içeriğiyle ilgili olarak bilgilendirilmelerine rağmen neredeyse eşzamanlı olarak KCK'dan sokaklara çıkın, eylemleri yaygınlaştırın talimatı geliyor.

HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın terlemesinin nedeni bu mudur bilinmez ama KCK'nın Öcalan'ın iradesine karşı bir savaş açtığı kesin.

Sonuç?

Gelişmeleri izlemekte yarar var.