BIST 9.916
DOLAR 32,47
EURO 34,74
ALTIN 2.438,97
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son açıklamada, Doğu Akdeniz'de beklenen kuvvetli yağış nedeniyle vatandaşlar olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Abone ol

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Doğu Akdeniz'de bu sabah saatlerinden itibaren beklenen kuvvetli yağış nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı uyarı yaptı.

Yapılan açıklamada, yağışların Cumartesi sabah saatlerinden itibaren Doğu Akdeniz'deki Adana, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi. Açıklamada, "Bu nedenle olumsuz şartlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

BALIKESİR: 23

BURSA: 23

İSTANBUL: 22 

AYDIN: 29

İZMİR: 26

MANİSA: 27 

ADANA: 27

ANTALYA: 27

DİYARBAKIR: 28

TÜRKİYE GENELİ HARİTALI HAVA DURUMU

hava durumu, türkiye geneli hava durumu, marmara hava durumu, istanbul hava durumu
BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

MARMARA

Parçalı, bölgenin doğusunun yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde Kocaeli, Sakarya ve Bilecik çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; kuzey ve kuzeydoğu (poyraz) yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-60 km/saat) esmesi bekleniyor. Bölgenin doğusunda bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

EGE

Az bulutlu, güney ve iç kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren Güney ve İç Ege'nin aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi bekleniyor.

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz ve Antalya çevreleri ile zamanla bölge genelinin aralıklı sağanak ve yer yer gök gürtültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren doğu kesimlerinin, akşam saatlerinden itibaren kuzeybatısının kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin kuzeybatısında bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

BATI KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, zamanla batısının yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren Bolu, Karabük, Zonguldak, Düzce, ve Bartın çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölgenin iç kesimlerinde bu sabah ve gece saatlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı ve az bulutlu, iç kesimlerinin yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Tokat çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu ve açık, zamanla parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile Bingöl çevrelerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Parçalı ve çok bulutlu, Adıyaman, Kilis, G.Antep, Şanlıurfa ve Diyarbakır çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Adıyaman, G.Antep ve Kilis çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.