BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,58
ALTIN 2.492,16
HABER /  DÜNYA

ABD vatandaşlarını böyle uyardı!

ABD Dişişleri Bakanlığı, denizaşırı seyahate çıkacak Amerikalılara "dünya geneli" için seyahat uyarısı yayınladı.

Abone ol

Duyuruda, ABD ve bölgesel ortaklarının 22 Eylül'de IŞİD'e karşı askeri eyleme başlamasının ardından IŞİD'in her yerde yabancılara saldırmaları için destekçilerine çağrı yaptığı hatırlatılarak, deniz aşırı seyahate çıkacak tüm Amerikalılara güvenlikleri için uygun önlemleri almaları ve seyahatleri sırasında ciddi düzeyde dikkatli olmaları uyarısı yapıldı.

IŞİD, El Kaide ve bağlantılı örgütlerin kaçırmalar yoluyla finansal gelir elde etme girişimlerinin artması nedeniyle, ABD vatandaşlarının da dahil olduğu kaçırma ve rehin alma eylemlerinin artan şekilde yaygın olmaya başladığı belirten duyuruda, aşırılık yanlılarının devlet ve özel sektöre ait alanları hedef alabileceği ve konvansiyonal veya konvansiyonal olmayan silahlar kullanabileceği bildirildi. Olası hedefler arasında yüksek profilli spor etkinlikleri, yerleşim alanları, ofis binaları, hoteller, klüpler, restoranlar, ibadet alanları, okullar, kamusal alanlar, alışveriş merkezleri ve diğer turistik mekanlar gösterildi.

Duyuruda, toplu taşıma araçlarına yönelik olası terörist saldırılara karşı uyarılan Amerikalılar, geçmişte Moskova, Londra, Madrid, Glaskov ve New York'ta bu tür saldırıların olduğu hatırlatıldı.

Bu kapsamda, Antartika ve Avustralya hariç diğer tüm kıtalara giden Amerikalılara seyahat uyarısı yapılan duyuruda, Avrupa'da ABD ve Batılı çıkarlara yönelik terörist saldırı planlarının devam ettiğine yönelik bilgiler bulunduğu kaydedildi.

Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da güvenilir kaynakların, terörist grupların ABD'nin bu bölgedeki çıkarlarına saldırı arayışında olduğuna işaret ettiği bildirildi.

Uyarıda, özellikle Suriye'de hiçbir bölgenin şiddetten arınmış olarak düşünülmemesi gerektiği ve Irak'ta da ABD vatandaşlarına yönelik kaçırma ve terörist saldırı riskinin yüksek kalmaya devam ettiği vurgulandı.

Güney Asya'da da özellikle Afganistan'da hiçbir bölgenin şiddet ve suçtan uzak şeklinde algılanmaması gerektiğine dikkat çekildi.