BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  GÜNCEL

Kazanın sebebi belli oldu

Kütahya'da yaşanan tren kazasının sebebi belli oldu...

Abone ol Kütahya'da gece saat 1:25'te meydana gelen tren kazasına, ray kırılmasının yol açtığı ve bu nedenle vagonların raydan çıkarak, söz konusu faciaya yol açtığı belirlendi.

YAKINLAR HASTANEYE AKIN ETTİ
Kütahya'nın Çöğürler köyü yakınlarında, Çınar mevkiinde raydan çıkması sonucu meydana gelen ve 9 kişinin ölümü, 21 kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan tren kazasından sonra, yakınları, cenazelerini almak için Kütahya Devlet Hastanesi'ne geldi.

Son derece üzgün oldukları görülen cenaze yakınlarına başsağlığı dileyen Vali Şükrü Kocatepe ve Belediye Başkanı Mustafa İça, acılı aileleri teselli etmeye çalıştı. Yaralıları da ziyaret eden Vali Kocatepe ve Başkan İça, ihtiyaçları olup olmadığını sordu. kazada yaralananları ziyaret esnasında duygulanan Belediye Başkanı İça, göz yaşlarına hakim olamadı.

SEBEP RAY KIRILMASI
Teknik raporlar oluşturulduktan sonra kazanın kesin sebebinin belirleneceğini vurgulayan Vali Şükrü Kocatepe, "Ancak, kazanın ray kırılmasıyla, trenin raydan çıkması sonucu meydana geldiği tespit edildi" dedi. Son derece üzücü olan bu durum için yakınlarını kaybeden tüm ailelere başsağlığı dileyen Kocatepe, gereken çalışmaların yapıldığını sözlerine ekledi.

Kazadan sonra Kütahya, Afyonkarahisar ve Eskişehir'den sivil savunma ekiplerinin olay yerine intikal ederek, -12 derecede fedakar bir çalışma sergilediklerini söyleyen Vali Kocatepe, tüm ikanların seferber edildiğini, ancak maalesef ölümün önüne geçilemediğini vurguladı.

Feci kazada Makinist Şefi Ahmet Sarıkaya, Yusuf Açıkgöz, Mehmet Börek, Kerim Yarar, İbrahim Doğan, Kadir Mıngır, Recep Ildız, Cengiz Güler ve İbrahim levent hayatını kaybetti. Yaralanan Bahadır Korkmaz, Yavuz Akkaya, Sultan Bıyıklı, Musa Bıyıklı, Cem Bulutekin, Gökhan Uçakçı, Musa Deniz ve Latif Bıyıklı Kütahya Devlet ve Evliya çelebi Devlet Hastaneleri'ne kaldırılırken, diğer yaralılar Afyonkarahisar'a sevk edildi.

"VAGONLARIN ALTINDA CAN PAZARI YAŞANDI"
Olayı duyar duymaz harekete geçtiklerini ve kaza yerine yakın olan Afyonkarahisar'a bağlı Döğer beldesinin imkanlarını seferber ettiklerini dile getiren Döğer Belediye Başkanı Ömer Güngör, "Olayı belde halkımızdan olan bir genç, yüksek bir yere çıkarak bize telefonla haber etti. Kaza yerine geldiğimizde, vagonlaın altında kalan insanlar vardı. Vagonların altında adeta can pazarı yaşanıyordu. İnsan gücüyle hareket ettirilen vagonların altında sıkışan vatandaşlarımız kurtarıldı. Çok acı bir olay. Allah bir daha yaşatmasın" şeklinde konuştu.

Kendi beldesinden de iki kişiyi kaybettiklerini aktaran Güngör, acılı ailelere başsağlığı diledi.