BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,76
ALTIN 2.412,02
HABER /  POLİTİKA

DTPliler polisle ÇATIŞTI

DTP'liler Mersin'de bir basın açıklaması yaptı. Ardından yine bilindik sahneler yaşandı...

Abone ol

Mersin'de Demokratik Toplum Partisi (DTP) tarafından "İmralı Cezaevi'nde bulunan terörist başı Abdullah Öcalan'ın durumunun iyileştirilmesi ve sınırötesi operasyonların sona erdirilmesi" için düzenlenen basın açıklamasından dağılan bir grup, kendilerini takip polislere taşla saldırdı. Çevik Kuvvet polisinin müdahale ettiği örgüt yandaşları ara sokaklara dağılarak izlerini kaybettirdi.

DTP'li bir grup Güneş Mahallesi Halil İbrahim Camii önünden toplandı. Bölücü örgüt leyhine slogan atarak yürüyüşe geçen grup Şevket Sümer Mahallesi'nde bulunan DTP Akdeniz Belde teşkilatı önüne geldi. Burada bölücü örgüt ve teröristbaşı lehine slogan atan grup burada kendileri ile ilgili haberlerin çarpıtıldığını öne sürerek bazı gazeteleri yaktı.

Grup adına basın açıklamasını ise Akdeniz'e Göç Edenler Derneği Başkanı Selahattin Güvenç yaptı. Sınırötesi operasyonların durdurulmasını isteyen Güvenç, İmralı cezaevinin insan haklarına aykırı olduğunu öne sürdü. Açıklamanın ardında uyarılara rağmen gruptan bazıları yürüyüşe geçerek Şevket Sümer Mahallesi 142. Cadde üzerine geldi. Çöp tenekeleri ile barikat kurarak gösteri yapan grup, terörist başı leyhine slogan attı. Bölücü örgüt yandaşları kendilerine takip eden polis ve gazetecileri taş attı. Polis panzeri ve Çevik Kuvvet ekiplerinin müdahale ettiği grup ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi. Polisin mahalledeki geniş güvenlik önlemi sürüyor.